← Social media

Het is zinvol om een zakelijk netwerk op te bouwen en LinkedIn is bij uitstek hét geschikte medium om daar een online versie van te maken.

Mijn profiel op LinkedIn is meer dan een online Curriculum Vitae of portfolio. Uiteraard beschrijf ik mijn werkervaringen in zowel professioneel- als vrijwilligerswerk. Daarnaast kan ik via LinkedIn in contact komen én blijven met collega’s en ex-collega’s. Via alle status updates blijf ik bovendien op de hoogte van mijn complete zakelijke netwerk.

Ook volg ik bepaalde bedrijven en interessante groepen en discussies, om op de hoogte te blijven van nieuws uit mijn vakgebied. Vacatures worden automatisch afgesteld op mijn profiel en zijn daardoor interessant om te volgen. Een laatste reden waarom LinkedIn voor mij belangrijk is, zijn de recommendations. Inmiddels heb ik zes waardevolle aanbevelingen van leidinggevenden ontvangen. Deze aanbevelingen waardeer ik niet alleen omdat deze mijn werkwijze en prestaties bevestigen, vooral omdat het een positieve mening van anderen over mij(n functioneren) is.

In het verlengde van LinkedIn gebruik ik mijn blog als online portfolio, om mijn werkervaringen uitgebreider te beschrijven.