← Websites

In het seizoen 2003/2004 was ik leider van voetbalteam Voorwaarts A1. In die functie hield ik allerlei statistieken bij, zoals ik van mijn eigen teams ook altijd deed. Ter voorbereiding op wedstrijden keek ik op de website van onze tegenstander. Ook na de wedstrijd was het websites afstruinen op zoek naar wedstrijdverslagen. Op de website van de KNVB (tegenwoordig Voetbal.nl) werd meestal pas op woensdag een nieuwe stand gepubliceerd. Geboren uit al deze frustraties en mijn drang naar informatie, besloot ik om een website te bouwen over de gehele competitie van Voorwaarts A1: de landelijke Tweede Divisie D (TDD), met onder anderen de profclubs Go Ahead Eagles, BV Veendam en Cambuur.

Het werd een zeer uitgebreide website voor én door alle teams in de TDD, want bij iedere club regelde ik een contactpersoon (trainer/leider/aanvoerder) die mij van informatie voorzag. Zij mailden mij verslagen, foto’s en doelpuntenmakers, ik verzamelde alles en publiceerde dat op VoorwaartsA1.com.

Zo stonden er op zaterdag of zondag 12 wedstrijdverslagen op de site, vaak voorzien van actiefoto’s, zodat je van iedere wedstrijd van beide teams een verslag kon lezen. De doelpuntenmakers verzamelde ik in een topscorerklassement van de hele competitie. Daarnaast schreef ik zelf voor rubrieken als interviews en voorbeschouwingen. Ook beker- en oefenduels werden aan het wedstrijdenoverzicht toegevoegd. Kortom, de website was enorm compleet en up to date en werd een groot succes!

De website versterkte de onderlinge band van de clubs in de competitie en overal waar we kwamen werd vol lof gesproken over onze site en mijn werk als webmaster. Het kostte me erg veel tijd om de website bij te houden, maar het resultaat en de vele complimenten gaven mij de voldoening om het te blijven doen.

Destijds had Voetbal International de rubriek “Voetbal en Media” waarin voetbalwebsites werden besproken. Mijn TDD website leverde deze positieve recensie op in het gerenommeerde voetbalmagazine.