← Websites

Het Vier Hofsteden Toernooi (VHT) is al meer dan 30 jaar een groot volleybaltoernooi op de voetbalvelden van omnivereniging Voorwaarts in Twello. Voor de editie van 2013 heeft een nieuwe commissie de organisatietaken overgenomen. Zij hebben aangegeven enkele veranderingen door te voeren en een nieuwe website is daar onderdeel van. Daarvoor hebben ze mij benaderd en als fervent VHT-deelnemer, werkte ik hier graag aan mee.

Deze nieuwe website (Vierhofsteden.nl) heb ik zelf (net als mijn blog) in WordPress ontwikkeld. Omdat ik echter geen programmeur ben, ben ik op zoek gegaan naar een geschikte template. Het was nog behoorlijk lastig om er een te vinden die voldeed aan alle eisen. Zo moest deze template vaste onderdelen bevatten (zoals een fotoslider, nieuwsberichten met thumbnails, horizontaal uitklapmenu en een rechterkolom) en moesten deze volledig aanpasbaar zijn (waaronder kleuren en standaard teksten aanpassen naar Nederlands). Doordat het pas te merken is of een template aanpasbaar is, zodra deze is geïnstalleerd, heeft dit het nodige (test)werk gekost. Uiteindelijk heb ik een geschikte template gevonden, met de goede indeling, onderdelen en alles was aanpasbaar.

Na meerdere vergaderingen met de VHT commissie is bepaald wat het doel van de website is en welke content hier wel en niet bij hoort. De volgende stap was de nieuwe menustructuur bepalen en deze in de testomgeving bouwen. Daarna volgde het plaatsen van huidige en nieuwe content. Onderdelen die ontbraken in de template, zijn door middel van plugins en widgets toegevoegd. Toen alle content was geplaatst en de puntjes op de i waren gezet, ging de website volgens doelstelling op 1 maart 2013 online.

De nieuwe website is in tegenstelling tot de vorige site, volledig in de oranje-zwarte kleuren van Voorwaarts. Een andere vernieuwing is de integratie met social media. Op ieder nieuwsbericht kan je reageren met je Facebook-profiel en onder ieder nieuwsbericht en op iedere pagina staan social media share-buttons. Op een aparte pagina worden alle tweets met #VHT13 verzameld. Bovendien bevat de website responsive webdesign en is dus ook perfect te zien op een mobiele telefoon, zodat de website ook tijdens het toernooi kan worden bezocht.

Bij de lancering werd het ook mogelijk om je voor het VHT aan te melden. Voor aanvang van het toernooi worden naast nieuwsberichten ook de poule-indelingen online gepubliceerd. Tijdens het volleybalweekend volgen uitslagen en standen en na VHT volgen foto’s en persberichten. Met deze nieuwe website kan het Vier Hofsteden Toernooi voorlopig weer voorwaarts!