Inmiddels heb ik 30 boeken gelezen over mijn favoriete onderwerp: voetbal.

Ongeveer de helft van deze boeken zijn biografieën. “Geen genade” was het allereerste boek dat ik heb gelezen. Als Vitessenaar was het boek over Theo Bos “Het is zoals het is” speciaal en door het boek “Kieft” ben ik anders naar hem gaan kijken als hij op televisie is. Het boek over Balotelli vond ik de minste in deze reeks en het dertigste boek over Piet de Visser was ook zeker een aanrader.

Als het gaat over voetbal, is Engels voetbal één van mijn favoriete onderwerpen. Als je “Terraces & Floodlights” leest, snap je waarom ik regelmatig een wedstrijd in de lagere divisies van Engeland bezoek. Ook “Het gras van Londen” is in deze categorie een aanrader.

Fan van statistieken? Dan moet je echt “Bondscoach!” en “Corners moet je kort nemen” lezen. Hierdoor bekijk je voetbal op een andere manier en kan je elke voetbaldiscussie op een verjaardag winnen.

Qua originaliteit vond ik “He scheids” erg leuk en herkenbaar, beschrijft “Wat een goal!” opmerkelijke voetbalmomenten per minuut, heb ik erg genoten van de korte sportverhalen in “Kijk voetbal a.u.b.” en doet “Voetbal & Maffia” je enorm verbazen.

Van het laatstgenoemde boek ben ik nu in deel twee bezig. Op naar de 50 voetbalboeken!