De productpagina’s van CentraalBeheer.nl migreren naar een nieuwe stijl.

Productpagina’s
Bij Centraal Beheer Achmea zijn we bezig met contentmigratie op de website CentraalBeheer.nl. Alle productpagina’s worden namelijk omgezet in een nieuwe 2014 stijl. Deze productpagina’s bevatten nieuwe templates, met onder meer een andere indeling, styling en webonderdelen. Hieronder een voorbeeld van een productpagina in oude en nieuwe stijl.

Woonverzekering
Online vernieuwingen
Contentmigratie is meer dan alleen copy/pasten. Het is een proces van online vernieuwingen implementeren waarbij allerlei nieuwe onderdelen worden toegepast die uiteindelijk leiden tot een verbeterde website voor de klant. Vooral het omhangen in SharePoint en dus daadwerkelijk live zetten van de nieuwe pagina’s, was een behoorlijke (technische) uitdaging. Wellicht dat ik hier later nog eens een blogpost over maak.

Onderdelen van de contentmigratie en de nieuwe template zijn bijvoorbeeld:

  • een banner met bijpassende foto bovenaan de pagina
  • de voordelen van het product worden in die banner benoemd
  • een call-to-action button in het vernieuwde horizontale menu
  • nieuwe icons voor ieder product
  • een overzicht van veelgestelde vragen in handig uitklapmenu
  • een nieuw webonderdeel voor downloads

Resultaat
Wat ik vooral gaaf vind aan dit project, is het bezig zijn met online vernieuwingen en dat je ook direct resultaat ziet van het werk. Een productpagina live zetten op de website, is direct zichtbaar voor de klant en ook absoluut een verbetering.

Voortgang
Daarnaast maken we de voortgang van de contentmigratie ook op onze afdeling zichtbaar. Dit geeft voor alle collega’s (ook van andere afdelingen) inzicht in hoeveel werk het is, waar we mee bezig zijn, hoe ver we daarmee zijn en het heeft een stimulerende werking.

 
UPDATE

UPDATE