Mijn artikel in het clubblad over drie ontwikkelingen op het gebied van online communicatie over onze omnisportvereniging.

Klik op onderstaande afbeelding voor een vergroting.

Artikel in het clubblad, april 2013 nr. 177:
Online communicatie
omnisportvereniging Voorwaarts

 


Online communicatie omnisportvereniging Voorwaarts

Drie ontwikkelingen op het gebied van online communicatie over onze omnisportvereniging.

Website

Onze algemene website via www.VoorwaartsTwello.nl, is inmiddels ruim vijf jaren online. Door middel van enquêtes onder webmasters en gebruikers werd enerzijds de huidige website beoordeeld en anderzijds zijn nieuwe wensen en behoeften geïnventariseerd. Hieruit is gebleken dat er behoefte is aan doorontwikkeling van onze website.

Enkele conclusies:

  • De voorkant kan uitnodigender en overzichtelijker.
  • De achterkant is beoordeeld met een 4,8 en kan vooral gebruiksvriendelijker. Het werken met deze website wordt als “moeilijk” en “vrij lastig” beoordeeld.
  • Up to date informatie is kwetsbaar, bevoegdheden bij meer mensen leerleggen.
  • Meer integratie met social media op de website.
  • Een speerpunt van de nieuwe website is de samenhang tussen de afdelingen.

Het Centraal Bestuur heeft aan de hand van deze gepresenteerde resultaten besloten budget vrij te maken om te investeren in een nieuwe website. De projectgroep heeft op basis van de resultaten van de enquêtes een briefing opgesteld waaraan een nieuwe website moet voldoen. Deze uitgebreide briefing is naar meerdere partijen uitgezet en momenteel worden alle voorstellen naast elkaar gelegd. Zodra een partij is uitgekozen die volledig voldoet aan de briefing, kan er worden begonnen met het ontwerpen en bouwen van een nieuwe website. Hopelijk is deze rond augustus gereed, zodat we het nieuwe seizoen starten met de nieuwe website online!

Agenda

Op de homepage van onze huidige website, staat onderaan een agenda. Hierin staan allerlei activiteiten van alle afdelingen van Voorwaarts. Een handig overzicht om op de hoogte te blijven van alles dat speelt binnen onze club. Hopelijk draagt deze agenda ook bij aan de binding tussen de verschillende afdelingen van onze omnisportvereniging. Activiteiten toevoegen in de agenda op de website kan door te mailen naar agenda@VoorwaartsTwello.nl.

Twitter

Alle afdelingen waren al afzonderlijk actief op Twitter en met 0 tweets had het omniaccount al 250 volgers. Dit was het sein om ook actief te worden op het al geclaimde account @SvVoorwaarts. Vanaf januari van dit jaar kan je tweets over onze omnivereniging volgen via dit Twitteraccount. De eerste tweet werd verstuurd op 2 januari en ging over de nieuwjaarsreceptie. Inmiddels hebben we bijna 50 tweets verstuurd en gaat het aantal volgers over de 375.

Waar de verschillende afdelingen volledig de diepte in kunnen gaan en uitgebreid over die afdeling berichten, wordt er via het Twitteraccount van onze omnivereniging Voorwaarts-breed gecommuniceerd. Het gaat dus vooral om algemene clubzaken en bijvoorbeeld geen specifieke details over een team. Voorbeelden waarover wel wordt getweet zijn activiteiten, acties, vacatures, belangrijk afdelingsnieuws, clubblad, vrijwilligers, complex, enzovoorts.

Op de algemene homepage van onze website worden de tweets van @SvVoorwaarts getoond. Nieuws aanleveren kan uiteraard door te tweeten @SvVoorwaarts of door te mailen naar Twitter@VoorwaartsTwello.nl.