Scrum Master Training met workshops

Scrum Master training met workshops boordevol theorie én praktijk

Dit artikel verscheen eerder als blog bij Enrise.

Direct aan de slag met scrum bij jouw organisatie

Scrum kent voor jou geen verrassingen meer na onze Scrum Master Training. In twee dagen nemen we je mee langs het Scrum Framework en stomen we je klaar voor een officiële certificering als Scrum Master. Tijdens deze interactieve training gaan we aan de slag met diverse workshops. Met deze afwisseling van theorie en praktijk kan je volop scrumkennis aan jouw scrumavontuur beginnen. Na deze training kan je direct bij jouw eigen organisatie aan de slag met scrum. In dit artikel een impressie van de Scrum Master Training van Enrise.

Scrumkennis van ervaren trainers

Bij deze training ben je gegarandeerd van de expertise van ervaren trainers. Naast trainingen geven, brengen zij hun kennis en ervaringen nog dagelijks in de praktijk als Scrum Master en Agile Coach. Deelnemers beoordelen de kennis van de trainers en hoe zij dit overbrengen met een 8,8*. Dankzij het interactieve karakter van de training, leren de deelnemers ook van elkaar. Er is ruimte om voorbeelden van jouw organisatie te bespreken en vragen daarover te beantwoorden. Dit geeft voor alle deelnemers goede praktijkinzichten. Er is een programma opgesteld, maar dit kan worden aangepast op basis van de leerdoelen van alle deelnemers. We zijn ten slotte Agile en verkiezen het inspelen op verandering boven het volgen van een plan.

Scrum Master Training backlog

De backlog van deze Scrum Master Training, met allerlei workshops over Agile en Scrum.

Agile Manifesto en Scrum Framework

Er zit een gedegen opbouw in de training, waarbij we logischerwijs beginnen bij het begin. Na een kennismaking en het opstellen van de leerdoelen, wordt de inhoud van de training doorgenomen en eventueel aangepast. Vervolgens beginnen we bij het Agile Manifesto, de Agile principes en het Scrum Framework. Scrum is een lichtgewicht framework dat bestaat uit 3 rollen, 3 objecten en 5 events. Tijdens de training komen deze onderdelen uitgebreid aan bod. Aan de hand van workshops gaan de deelnemers zelf aan de slag met het Scrum framework, waardoor ze de rollen, objecten en events echt ervaren. Hierdoor krijgen ze allerlei inzichten die zij direct bij hun eigen organisatie kunnen toepassen. Een deelnemer zei hierover:

“Ik kon gelijk na dag 1 met mijn collega sparren en op haar niveau praten over scrum.”
Deelnemer Arsène over de training.

De dynamiek, interactie met workshops en afwisseling tussen theorie en direct toepassen, werd als beste onderdeel van de training benoemd. Een andere deelnemers stuurde de werkdag na de training deze foto:

Scrum Master Training deelnemer

Foto van een deelnemer de werkdag na de Scrum Master Training.

“Als je een scrum training gevolgd hebt en je weer op kantoor komt…”
Deelnemer Jeroen na de Scrum Master Training.

Workshops over principes van Agile en Scrum

Ook op de tweede trainingsdag gaan we verder met workshops, waarmee deelnemers aan de slag gaan om principes van Agile en Scrum te leren. Daarnaast wordt op meerdere manieren en in spelvorm getest of de theorie echt wordt begrepen. Zo wordt er bijvoorbeeld een vergelijking gemaakt met Agile principes en traditionele werkvormen als de watervalmethode. Dit levert opmerkelijke inzichten op. In een andere workshop gaan de deelnemers zelf het Scrum Framework bouwen, waardoor zij nog eens nadenken over alle verschillende onderdelen. Bij een van de laatste workshops worden tijdens een strijd in teams, alle facetten van Scrum ervaren.

Scrum Master Training workshop

Een voorbeeld van een workshop over Scrum.

Scrumkennis testen met games

Bij de workshops komen de belangrijkste facetten van het Scrum Framework al langs. Als afsluiting van de training volgen er nog games gespeeld waarbij de opgedane scrumkennis wederom wordt getest. Dankzij een interactieve Scrum Quiz kan je testen of alles is blijven hangen en daarmee kan jij je voorbereiden op het officiële assessment. Ook het slotspel checkt of je alle scrumbegrippen nog kent en dit is een leuke afsluiter van de tweedaagse training.

Gecertificeerde Scrum Masters

Geheel volgens Scrum, sluiten we af met een Retrospective waarbij we terugkijken op de training. Daarna ontvangen de deelnemers een boek én de code voor het assessment. Enkele dagen hierna kent de wereld weer een aantal nieuwe, enthousiaste gecertificeerde Scrum Masters!

Scrum Master Training workshop

De deelnemers aan de slag met een workshop tijdens de Scrum Master Training.

 

* = Gemiddelde van 8 deelnemers tijdens de Scrum Master Training in April 2018.