Twee interessante applicaties voor jouw Twitteraccount.

Vizify
Een video van een halve minuut waarin je Twitteraccount wordt samengevat. Het kan met Vizify. In 32 seconden worden drie foto’s getoond, de termen waarover je het meest tweet, een weergave van tijden wanneer je tweet, een toptweet én je topvolgers.

Dit alles wordt beweeglijk weergegeven met een soundtrack erbij. De video wordt automatisch gecreëerd, maar je kan deze nog aanpassen door onderdelen te wijzigen en scènes toe te voegen. Uiteindelijk geeft de video in het kort een goed beeld van jouw Twitteraccount.

Bekijk hier mijn Twittervideo.

Tijden van mijn tweets

De 10 termen waarover ik het meest tweet:
#vbtwello
website
social media
Twitter
winst
vanavond
weekend
#Vitesse
Matchday
Voetbal

TweetGenie
Aan de hand van je 200 meest recente tweets, je leeftijd en geslacht voorspellen. TweetGenie kan dit. In 85 procent van de gevallen raadt het programma het geslacht van Twitteraars correct. Bij de inschatting van de leeftijd zit de computer er gemiddeld minder dan vier jaar naast.

Hoe werkt TweetGenie? Het computerprogramma van de Universiteit Twente associeert (combinaties van) woorden met man (zoals fifa, bier en game) of vrouw (zoals lief, nagels en hihi) en jong (school, echt en haha) of oud (zoals goedemorgen, prettig en prachtig).

Volgens TweetGenie ben ik een man van 32 jaar. Dat valt dus precies binnen de marge van 4 jaar.