Mijn presentatie 40 sprints bij Centraal Beheer

De slides en foto’s van mijn presentatie “40 sprints bij Centraal Beheer” en een impressie van andere sessies bij Scrum Event 2017.

40 sprints bij Centraal Beheer

Vorig jaar was ik als bezoeker bij Scrum Event en nu heb ik daar gepresenteerd. Mijn break-out sessie “40 sprints bij Centraal Beheer” ging over de samenstelling van onze scrumteams, scaling en de samenwerking over die scrumteams, experimenten, onze successen en learnings.

Scrum Event door Agile Scrum Group was weer geslaagd. Mijn eigen break-out sessie is (na een technische storing) ook goed verlopen. De zaal zat vol, de reacties waren positief en er werden tijdens en na mijn presentatie veel vragen gesteld. Mede dankzij de vele vragen liep de sessie nogal uit, een goed teken. Volgens mij hebben de bezoekers wel een interessant verhaal en goede tips gekregen. Met een tevreden gevoel kan ik terugkijken op Scrum Event 2017!

Neem gerust contact met mij op als je nog vragen hebt over mijn presentatie. Hieronder een korte impressie van andere sessies, met daaronder foto’s, tweets en de slides van mijn sessie.

Agile teamwork op het voetbalveld

De openingssessie van topscheidsrechter Björn Kuipers vond ik erg leuk. Zijn verhaal ging over agile teamwork, dat hij in al zijn teams (op zowel het voetbalveld, thuis als in zijn onderneming) hoog in het vaandel heeft. De voetbalfragmenten gaven een interessante inkijk in zijn werkveld. De communicatie met zijn grensrechters die onder de beelden was gezet, was een openbaring. Samenwerking, communicatie, vertrouwen en alle aspecten die ook bij agile teamwork horen, werden zo letterlijk in beeld gebracht.

Topscheidsrechter Björn Kuipers over Agile teamwork op het voetbalveld tijdens Scrum Event 2017

Topscheidsrechter Björn Kuipers over Agile teamwork op het voetbalveld tijdens Scrum Event 2017


Foto via Agile Scrum Group

Workshop Kanban in een pizzeria

Verder heb ik onder meer een workshop Kanban bezocht. Die werkvorm kan interessant voor ons zijn, maar daar wist ik nog niet alles van. Het was geen presentatie maar een workshop, dus de deelnemers werden zelf aan de slag gezet. In een fictieve pizzeria gingen we pizza’s bakken met post-its en andere materialen. Zo leerden we de stappen van Kanban door zelf op een Kanban manier te werken.

Workshop Kanban in een pizzeria tijdens Scrum Event 2017

Workshop Kanban in een pizzeria tijdens Scrum Event 2017


Foto via Agile Scrum Group

Scrummen op een hogeschool

Een andere interessante keynote sessie ging over scrum in het onderwijs. Vorig jaar werd eduScrum gepresenteerd, met de plannen om scrum te implementeren op een hogeschool. Nu werd er teruggekeken op dat afgelopen jaar, waarbij er vooral een aantal wijzigingen zijn aangebracht omdat ze tegen bepaalde zaken aanliepen. Een van de agile waarden (het inspelen op verandering verkiezen boven het volgen van een plan) kwam hier duidelijk naar voren. Gaaf om te zien dat scrum ook werkt in een totaal ander vakgebied dan softwareontwikkeling.

Presentatie met 60 slides van mijn break-out sessie
 

Foto’s van mijn break-out sessie “40 sprints bij Centraal Beheer”

 

Titelslide van mijn presentatie 40 sprints bij Centraal Beheer.

Titelslide van mijn presentatie 40 sprints bij Centraal Beheer.

 

De titelslide op het scherm van de break-out sessie.

De titelslide op het scherm van de break-out sessie.

 

De inhoud van de presentatie op een post-it.

De inhoud van de presentatie op een post-it.

 

Even uitleggen hoe scrum werkt.

Even uitleggen hoe scrum werkt.

 

Een overzicht met de positionering van onze scrumteams.

Een overzicht met de positionering van onze scrumteams.

 

Tweets rondom mijn break-out sessie