Verzameling foto’s met verbazingwekkende toepassingen van Comic Sans.

Drie jaren geleden verklaarde ik al mijn verbazing over het gebruik van Comic Sans. In het kort: het lettertype is oorspronkelijk bedoeld in tekstballonnen van strips, maar wordt op plaatsen gebruikt waar het totaal niet past. Zoals in deze voorbeelden met serieuze politieberichten, in tatoeages en zelfs op een grafsteen!… Vooral omdat er ontelbaar veel fonts beschikbaar zijn, vind ik het onbegrijpelijk waarom juist deze (in mijn ogen lelijke) optie wordt gekozen.

Comic SansMiljoenen lettertypen, de ene mooier dan de andere en uiteraard is dat subjectief. Hierbij mijn relaas over Comic Sans.
Lees mijn blog “Comic Sans” van juli 2013

Tweets met Comic Sans foto’s

Overal waar ik het tegenkom, groeit mijn verbazing over de keuze voor Comic Sans weer. Daarom besloot ik om het vast te leggen en foto’s hiervan te tweeten. Al die tweets met Comic Sans foto’s heb ik nu verzameld in een eigen collectie. Die pagina blijft groeien en bovenaan wordt een teller bijgehouden. Die teller staat nu op 25, met foto’s uit mijn eigen woonplaats maar ook meerderen uit het buitenland.

Comic Sans collectie

Bekijk mijn Comic Sans collectie. En tweet gerust jouw #comicsans foto’s naar mij via @potwello.

 

geen_comicsans