Via 2012.twitter.com kan je “Your year on Twitter” bekijken. Je krijgt dan een overzicht van de 10 meest gebruikte woorden in je tweets, de zogenaamde gouden volger (de volger die jou het vaakst heeft genoemd in zijn tweets) en de gouden tweet (jouw tweet met de meeste retweets). Hieronder een terugblik op het afgelopen jaar, aan de hand van mijn tweets.

De app maakt helaas geen onderscheid tussen belangrijke woorden en bijwoorden, vandaar dat “van”, “het” en “na” in mijn top 10 staan van meest gebruikte woorden in tweets. De overige zeven termen zeggen alles over mijn leven in 2012.

De woorden #vbtwello en winst hebben te maken met volleybal. In 2012 hebben we met ons volleybalteam Voorwaarts heren recreanten 3 alles gewonnen en op 22 maart zijn we kampioen geworden!

Vanwege mijn (vrijwilligers)werk en interesse in online communicatie, werd website ook vaak gebruikt in mijn tweets.

Voor mij stond 2012 ook in het teken van een fantastisch werkavontuur in het buitenland. In totaal heb ik bijna een half jaar op diverse campings gewerkt. Vandaar dat ik regelmatig tweette over Frankrijk en update (mijn belevenissen die ik naar familie mailde en op Facebook deelde met vrienden).

Omdat ik ook over mijn privéleven tweet, maken weekend en vanavond de top 10 compleet.

Mijn gouden volger is teamgenoot @plechelmus1 en er zijn twee gouden tweets die vaak zijn geretweet en deze zijn ook tekenend voor mijn 2012.