Paul naar Prowareness

Van pionieren via perfectioneren naar Prowareness

Pionieren bij nieuwe scrumteams en bestaande scrumteams perfectioneren richting high performing teams. Dat vind ik gaaf om te doen, daar ben ik goed in én word ik blij van! Daarnaast geef ik graag trainingen en workshops én wil ik mijzelf blijven ontwikkelen. Dat is precies wat ik de afgelopen drie jaren als Scrum Master & Trainer bij Centraal Beheer en Enrise heb gedaan. Vanaf 1 november zet ik daarin de volgende stap bij Prowareness!

Centraal Beheer Enrise Prowareness

Pionieren met nieuwe scrumteams bij Centraal Beheer

Bij Centraal Beheer was ik teamlid van het allereerste scrumteam. Door mijn enthousiasme over Scrum, heb ik al snel de rol van Scrum Master opgepakt. Op het moment dat ik wegging, was ik gecertificeerd met Professional Scrum Master I én PSM-II. Bovendien was ik de enige Scrum Master die twee (nieuwe) scrumteams begeleide. Daarnaast heb ik in 10 sessies “Scrum voor Dummies” meer dan 100 collega’s getraind in Scrum. Na vijf jaren bij Achmea was het een mooi moment om een stap te maken naar een andere omgeving.

Scrum voor dummies training

Perfectioneren van scrumteam bij Enrise

Die andere omgeving vond ik daarna bij Enrise, een technisch internetbureau in Amersfoort. Een gaaf bedrijf voor developers waar in een hippe omgeving awesome dingen worden gebouwd. Daar ging ik aan de slag met een scrumteam en via de Academy trainingen en workshop geven.

Het was erg leerzaam om Scrum vanaf deze “bureaukant” te ervaren en we hebben eveneens mooie mijlpalen bereikt. Het Scrum framework werd steviger neergezet en het scrumteam groeide! Teamleden noemden het “een scrumspiegel voorgehouden”. Het scrumproces werden dusdanig verbeterd dat zowel het scrumteam als de klant nog nooit zo tevreden is als nu. Voor mij wederom een goed moment om het stokje over te dragen.

Paul naar Prowareness

Prowareness contract getekendNu is het tijd voor de volgende stap. Prowareness ken ik al goed, onder meer via meerdere trainingen (PSM en Scrum Master Advanced), events (Scrum Day Europe en de allereerste Scrum Talk) en toekomstige collega’s. Tijdens de uitgebreide “sollicitatieprocedure” dat onder meer bestond uit een dag meelopen met het team, is mijn beeld van Prowareness bevestigd. Op de laatste dag van augustus heb ik mijn contract getekend en dat werd gevierd met champagne!

In oktober ga ik genieten van mijn vakantie en dan op 1 november beginnen als Scrum Master en Agile Professional in de (nieuwe) regio Noord-Oost. “Guiding organizations through their digital transformation”. En dat bij het meest Agile bedrijf van Nederland, daar draag ik graag aan bij. Met veel vakgenoten kennis delen in een omgeving waar ontwikkeling maximaal wordt gestimuleerd. Daar ben ik erg benieuwd naar en ik kijk er ook enorm naar uit!