Scrum Master metafoor teamcoach voetbaltrainer Koeman

Teamcoach Ronald Koeman als metafoor voor de rol van Scrum Master.

Scrum Master metafoor met voetbaltrainers

In een vorige blog heb ik al eens toegelicht waarom Marco van Basten een carrièreswitch naar Scrum Master kan overwegen. Nu nogmaals de vergelijking met een voetbaltrainer om de rol binnen Scrum toe te lichten. Oud-bondscoach van Nederland en huidig FC Barcelona hoofdtrainer Ronald Koeman.

Creatieve metaforen voor ons werk

Tijdens onze Chapterdag met bijna dertig Scrum Masters, kregen we de volgende opdracht. Leg jouw (denkbeeldige) neefje van twaalf jaar uit wat voor werk je doet. Doe dit met een afbeelding of in maximaal 100 woorden. Dit leverde vele creatieve metaforen op, van superhelden en allerlei beroepen tot aan games, sporten en films. Hieronder mijn bijdrage.

Scrum Master metafoor met Ronald Koeman

Mijn werk als Scrum Master is vergelijkbaar met Ronald Koeman, want eigenlijk ben ik een teamcoach. Het team waarmee ik werk speelt alleen geen voetbal maar maakt bijvoorbeeld apps en andere producten. De teamspelers zijn ook professionals en hebben hun eigen specialisme, net als bijvoorbeeld spitsen en keepers. We spelen in een systeem dat Scrum heet en iedereen heeft daarbinnen een belangrijke rol. Met mijn hulp kunnen ze zo goed mogelijk samenwerken, krijgen ze de juiste training zodat zij als spelers én wij als team beter worden én behalen we samen betere resultaten. Net als FC Barcelona 😉