Een nieuwe profielpagina op LinkedIn, een header op Twitter en een omslagfoto op Facebook. En er zijn mogelijkheden om je profielfoto te combineren met je header- of omslagfoto. Voorbeelden om je social media profielen te upgraden.

 

 

LinkedIn
LinkedIn is bezig een nieuwe profielpagina uit te rollen. Het nieuwe design vind ik in ieder geval een goede verbetering. Je kan een voorbeeldpagina bekijken en daar ook een uitnodiging aanvragen om er eerder voor in aanmerking te komen. Op mijn LinkedIn is deze nieuwe profielpagina inmiddels al geactiveerd.

 

 

 

Twitter
Op Twitter is het sinds september mogelijk om een header in te stellen. Naast de profielfoto die bij tweets blijft verschijnen, is de header een uitbreiding van je persoonlijke pagina. Sinds kort heb ik mijn header ook toegevoegd en overigens ook de achtergrond aangepast met informatie aan de linkerzijde.

 

 

 

Facebook
Sinds de timeline op Facebook is geactiveerd, kan je met een omslagfoto je Facebookprofiel meer uitstraling geven. Van die gelegenheid heb ik gebruik gemaakt door een memorabele gebeurtenis in mijn leven uit te lichten, namelijk een bezoek aan Camp Nou in Barcelona.

 

 

Combineren
Het is ook mogelijk om je profielfoto te combineren met je headerfoto (op Twitter) en je omslagfoto (op Facebook). FrankWatching heeft daar instructievideo’s, een stappenplan en templates voor ontwikkeld: