Bij sportvereniging VenL heb ik een presentatie over Twitter gegeven voor het voetbalbestuur en de sponsorcommissie. Mijn ervaringen met het opzetten en beheren van het Twitteraccount van mijn sportvereniging Voorwaarts, kan hen helpen om zelf met Twitter aan de slag te gaan.

 

Meer informatie over @DeLaene

Ondernemersavond over online communicatie als aanleiding
In november 2014 werd er bij sportvereniging Vlug en Lenig een ondernemersavond over online communicatie georganiseerd. Door middel van groepsdiscussies werd bekeken waar de kansen voor VenL lagen op het gebied van online communicatie.

Eén van de conclusies van die avond, was dat Twitter een welkome aanvulling in de totale online communicatie van VenL is. Omdat ik het Twitteraccount van mijn sportvereniging Voorwaarts heb opgezet en beheer, heb ik hier de nodige ervaring mee en aangeboden VenL hiermee te helpen.

Presentatie over Twitter

Deze week heb ik een presentatie gehouden voor het voetbalbestuur, de sponsorcommissie en andere geïnteresseerden bij VenL over Twitter in het algemeen en hoe wij dat bij Voorwaarts hebben opgezet De 20 onderwerpen tijdens mijn presentatie over Twitter:

 1. Introductie
 2. Online communicatie
 3. Wat is Twitter?
 4. Mijlpalen Twitter
 5. Twitter in cijfers
 6. Hoe werkt Twitter?
 7. Twitter bij Voorwaarts
 8. Succes van @DeLaene
 9. Twitterprofiel
 10. Waarom Twitteren?
 11. Meer voordelen van Twitter
 12. Opzet tweets
 13. Do & Don’t
 14. Twitterfouten sportverenigingen
 15. Voetbalclubs op Twitter
 16. Clubs in de regio op Twitter
 17. Clubs in 5H op Twitter
 18. Communicatie
 19. Tips
 20. Starten!

Bekijk de presentatie over Twitter bij VenL.