Voor mijn omnivereniging Voorwaarts ben ik webmaster, nadat ik initiatiefnemer was voor een nieuwe website. Wat die rol precies inhoudt, ga ik nog eens in een aparte blog toelichten. Het betekent onder meer dat ik als overkoepelend webmaster, de webmasters van alle afdelingen aanstuur. Onderdeel daarvan is het organiseren van een Website Overleg met alle webmasters. Over de laatste bijeenkomst heb ik onderstaand nieuwsbericht op de website van Voorwaarts geplaatst. Dat geeft al een indruk van mijn werkwijze als webmaster en hoe we gezamenlijk omgaan met de website en de doorontwikkeling daarvan.

 


 

Webmasters blijven werken aan onze website

29-09-2014

door Webmaster

Vorige week kwamen alle webmasters van Voorwaarts samen voor een Website Overleg. De opkomst was met 12 webmasters hoog en alle afdelingen waren hierbij goed vertegenwoordigd. Dit was de derde gezamenlijke vergadering sinds onze nieuwe website online is. Mede dankzij de inzet van alle afdelingswebmasters én dit overleg, gaat onze omnivereniging ook online voorwaarts!

Statistieken

“we bereiken bijna de mijlpaal van een half miljoen unieke paginabezoeken”

VoorwaartsTwello.nl wordt goed bezocht en nieuwsberichten worden veel gelezen. Een nieuwsbericht over de jubileumparty werd bijvoorbeeld 1.256 keer bekeken en een nieuwsbericht over de indeling van de voetbalpupillen zelfs 1.373 keer. Sinds 1 november 2013 is de nieuwe website online en we bereiken bijna de mijlpaal van een half miljoen unieke paginabezoeken! Statistieken is één van de onderdelen die we tijdens het Website Overleg bespreken. Daarnaast worden er onder meer wensen besproken, die via een wensenlijst worden geprioriteerd en rechtstreeks met de websitebouwer worden afgestemd.

Tevredenheid

“we mogen best trots zijn op onze site”

De vele bezoekers en de goed gelezen pagina’s, stemmen tot tevredenheid bij de webmasters. Daarmee wordt het resultaat van al het werk zichtbaar gemaakt. Eén van hen merkte op: “Dat we het goed voor elkaar hebben en best trots mogen zijn op onze site, zeker vergeleken met andere websites bij ons in de regio. Onze site is heel compleet, altijd up to date en erg gebruiksvriendelijk.”

Wensen

“voor de lange termijn denken we bijvoorbeeld aan een webshop”

Dat we tevreden zijn, betekent niet dat we stil blijven zitten. Integendeel: we willen en gaan voorwaarts! Tot nu toe zijn er sinds de livegang een aantal verbeteringen doorgevoerd. Denk hierbij aan bugs (dingen die niet optimaal werken en beter kunnen) verhelpen, maar ook aan aanvullende wensen. Zo hebben we nu een zoekfunctionaliteit, rouleren er sponsorbanners op de homepage en hebben teampaginabeheerders de mogelijkheid om een extra (nieuws)pagina aan de eigen teampagina toe te voegen.

Een wens voor de korte termijn is onder meer nog om formulieren te bouwen en sponsorlogo’s op de teampagina te plaatsen. Voor de langere termijn denken we naast een aantal technische verbeteringen ook aan bijvoorbeeld een webshop, uitgebreidere contactformulieren en een jaarkalender van de hele vereniging.

Aandachtspunten

“webmasters leren van elkaar en de website blijft doorontwikkelen”

websiteoverlegAls (overkoepelende) webmaster heb ik een analyse gemaakt met complimenten (wat gaat goed?) en aandachtspunten (wat kan beter?) per afdeling. Een aandachtspunt dat voor meerdere afdelingen geldt, is bijvoorbeeld de portretfoto’s en e-mailadressen bij de verschillende Besturen en Commissies.

Tijdens het Website Overleg hebben we de website via de beamer bekeken (zie foto) en zijn we per afdeling deze punten langsgelopen. Hierdoor kunnen webmasters van elkaar leren en krijgen ze goed zicht op wat er nog meer mogelijk is. Deze aandachtspunten pakken zij dan weer op, waardoor de kwaliteit per afdeling verbetert en de website in zijn geheel blijft doorontwikkelen.

Help jij ook mee?

“een teampagina beheren is heel eenvoudig”

Wil je een teampagina beheren? Dat kan heel eenvoudig en je ontvangt dan een instructieblad waarin stap voor stap staat uitgelegd hoe de website werkt. Als je mailt naar de webmaster van jouw afdeling, ontvang je inloggegevens en kan je direct aan de slag! Ook aanvullende wensen kan je bij hen aangeven, zodat we die in het volgende Website Overleg met alle webmasters weer kunnen bespreken.

Contact hier de webmaster van jouw afdeling:
Omni | Voetbal | Gymnastiek
Handbal | Volleybal | Beach
Toneel | Ontspanning | BVvV

Paul Overmars
Webmaster VoorwaartsTwello.nl