← Websites

Mijn ervaring met websites bouwen en onderhouden is allemaal begonnen met diverse (voetbal)teamwebsites. Dit deed ik al vanaf de C-junioren, in 1998. Het begon met het wekelijks uitknippen van de uitslagen en stand uit de krant. Later maakte ik complete seizoensgidsen en programmaboekjes voor in de bestuurskamer en in de kantine, maar op een gegeven moment begon ik aan het bouwen van een website.

De eerste websites over mijn eigen voetbalteam werden opgemaakt in pure HTML met uitsluitend Kladblok als hulpmiddel. Deze websites werden steeds uitgebreider qua informatie en geavanceerder qua design. Dit resulteerde in een gecombineerde website over de jeugdselectieteams van Voorwaarts (C1, B1 en A1). Later toen ik zelf in de senioren actief werd, ging die website over de selectieteams in de senioren (1e, 2e, 3e).

In die tijd stak ik al veel tijd in mijn websites, die daardoor completer en meer up to date waren dan de algemene website van Voorwaarts. In eerste instantie werd er vanuit de clubwebsite doorgelinkt naar mijn website. Uiteindelijk is mijn website opgegaan in de algemene website van Voorwaarts en ben ik mijn energie daar in gaan steken (Voorwaarts website 1.0). Ook de website over de competitie van de A1 (de landelijke Tweede Divisie D) is een vervolgstap van mijn eerste teamwebsites, nu bijna 15 jaren geleden.