Scrum Master avatar op het scrumbord

Beoordeling als Scrum Master en uitverkiezing tot “Meest zichtbare online professional”.

In januari ben ik begonnen als Scrum Master en nu dus een jaar actief in deze rol. Bij de jaarbeoordeling werd hier op teruggekeken, met een uitverkiezing tijdens onze jaardemo als onverwachte bonus.

Jaarbeoordeling als Scrum Master

Het jaar 2016 was (zeker privé maar ook qua werk) sowieso top voor mij. Vanaf januari ben ik aan de slag gegaan als Scrum Master en deze rol past erg goed bij me. Dit kwam ook terug bij mijn jaarbeoordeling waarbij op de drie criteria (bijdrage aan het team, professionele ontwikkeling en zichtbaarheid) enkele afspraken werden overtroffen.

Uitverkiezing tijdens jaardemo scrumteams

Tijdens onze jaardemo lieten alle scrumteams de hoogtepunten van het afgelopen jaar zien. Naast alle scrumteamleden waren hierbij ook vele stakeholders en collega’s van andere afdelingen aanwezig én het hele MT verkleed als Kerstmannen. De spectaculaire video’s, presentaties en sketches zorgden voor een geslaagd afsluitingsfeest.

Uitverkiezing tijdens jaardemo

Uitverkiezing tijdens jaardemo


 
Als onderdeel van de jaardemo werden drie personen naar voren geroepen en daarbij ben ik uitgeroepen tot “Meest zichtbare online professional van Klant Contact Online”. Die uitverkiezing heb ik te danken aan mijn presentatie over scrum bij Centraal Beheer op een congres, georganiseerde werkbezoeken met andere bedrijven en blogs op LinkedIn en mijn eigen website. Allemaal dingen die ik leuk vond om te doen en dan is het extra leuk dat ik daar ook erkenning voor krijg!


Nieuwe baan dankzij online zichtbaarheid
Bijna vier jaar geleden begon ik bij Achmea. Bij het sollicitatiegesprek werd aangegeven dat mijn blog een reden was om mij uit te nodigen. Dat was mooi om te horen, want dit was ook precies het doel van mijn website: een combinatie van mijn online portfolio en een blog over mijn interesses. Zie hier de kracht van online zichtbaarheid!

Inspiratie voor persoonlijkere blogs over scrum

Deze lijn wil ik volgend jaar doortrekken en er zijn dan ook meer blogs op komst. Naast algemene artikelen over scrum ga ik nog meer persoonlijke verhalen als blogs posten. Eigen ervaringen op de werkvloer of in mijn privéleven verpakt als blog. Daarvoor heb ik nu al genoeg inspiratie.

2016 minimaal evenaren in 2017

Voor mij was 2016 geweldig en dit hoop ik in 2017 te evenaren. Heb je ideeën voor blogs of schrijf je zelf blogs die ik moet lezen, wil je dat ik over scrum kom spreken, ben je geïnteresseerd in wederzijdse werkbezoeken, ken je goede cursussen of opleidingen, weet je events met interessante presentaties of heb je andere tips of vragen? Neem dan contact met mij op! Alvast bedankt voor de inspiratie en wie weet tot volgend jaar!