Agile Apeldoorn stopt

Agile Apeldoorn stopt na 3 jaren en 12 Gilde Sessies

Mijn uitleg en kijk op dat Agile Apeldoorn stopt. Daaronder het artikel dat eerder is gepubliceerd op de website van Agile Apeldoorn.

Paul gaat verder als mentor voor Scrum Masters

Bedankt allemaal! Wat vond en vind ik het gaaf om met vakgenoten te sparren. Dat doe ik ook in mijn werk bij Alliander, waar ik het erg naar mijn zin heb. Ons Chapter is het afgelopen jaar verdubbeld, want gegroeid van minder dan twintig naar meer dan veertig Scrum Masters. Genoeg vakgenoten om kennis en ervaringen mee te delen en van elkaar te leren. Daarvoor heb ik ook workshops en events georganiseerd. Daarnaast hebben we een intervisiegroep én begeleid ik nu voor de tweede keer een beginnende Scrum Master. Daar kan ik mijn ei behoorlijk kwijt en het voelde niet fijn om daarnaast elk kwartaal een Gilde Sessie te “moeten” organiseren waarvan de animo nogal terugliep.

Toen Martijn aangaf te stoppen omdat hij een ander rol dan Scrum Master ging oppakken, heb ik nog overwogen om alleen door te gaan of dit met iemand anders op te pakken. Maar zoals ik aangaf, vind ik in mijn werk dezelfde dingen en meer en vind ik het een logische stap om nu samen te stoppen met Agile Apeldoorn. Als zelfbenoemd Product Owner (wat ik wel leuk vond om te ontdekken en op deze manier te ervaren), krijg ik zelfs aanbiedingen om in die rol aan de slag te gaan. Nou, daar liggen mijn ambities niet haha. Mijn ambitie is om te blijven groeien in mijn vakgebied en een mentor voor andere Scrum Masters te zijn. Hopelijk kan dat ook in de toekomst nog via het geweldige netwerk van Agile Apeldoorn.

Graag tot ziens!

Agile Apeldoorn stopt

Agile Apeldoorn stopt

De Product Owners Martijn en Paul stoppen met Agile Apeldoorn. Het netwerk blijft bestaan en dat biedt volop kansen om als Scrum Masters te blijven ontwikkelen.

Wat we wilden bereiken met Agile Apeldoorn

Agile Apeldoorn is een netwerk voor en door Scrum Masters en Agile Coaches die wonen of werken in de omgeving van Apeldoorn. We streefden ernaar om ieder kwartaal een Gilde Sessie te organiseren met wisselende thema’s op ons vakgebied. Toen we onze gezamenlijke productvisie hebben opgesteld, kwamen we tot deze doelstelling:

Vrijwillig en zonder winstoogmerk, bouwen we aan een netwerk voor en door Scrum Masters en Agile Coaches in de omgeving Apeldoorn, om kennis en ervaring te delen om te groeien in onze rol.

Wat we hebben bereikt met Agile Apeldoorn

Het doel zoals hierboven beschreven, hebben we bereikt. Enerzijds het opbouwen van een netwerk en anderzijds het delen van kennis. Onze bedrijfspagina heeft bijna 50 volgers en onze LinkedIn-groep bijna 150 leden. En in drie jaren tijd hebben we maar liefst twaalf Gilde Sessies georganiseerd.

Terugblik met hoogtepunten en dieptepunten

De eerste bijeenkomst was in juni 2018. We zijn verschillende bedrijven in Apeldoorn langs geweest, zoals Het Kadaster, Centraal Beheer en de Belastingdienst. Het toppunt beleefden we met ongeveer twintig deelnemers, live bij elkaar voor interactieve sessies en inclusief een gesponsorde maaltijd. Soms met nieuwe gezichten maar vaak ook dezelfde terugkerende enthousiaste Scrum Masters. De laatste vijf sessies waren noodgedwongen online. Het dieptepunt was eigenlijk de twaalfde en dertiende bijeenkomst. Bij GS12 was er uiteindelijk een handvol deelnemers en GS13 kon helaas zelfs niet eens doorgaan. We kunnen niet anders constateren dan dat de animo jammer genoeg flink terugliep.

Liberating Structure Troika Consulting
Gilde Sessie 1 van Agile Apeldoorn in juni 2018

Ons netwerk blijft bestaan: BEDANKT en tot snel!

We vinden dat het tijd is voor iets anders. Beiden zijn we druk met ons eigen werk en dat in combinatie met de teruglopende animo voor de sessies, heeft ons doen besluiten om te stoppen. Bovendien zijn de doelen bereikt en blijft het netwerk intact. Via de LinkedIn-groep is er een platform gecreëerd waar bijna 150 Scrum Masters in onze regio terecht kunnen met vragen bij vakgenoten. Blijf dat dan ook vooral gebruiken! De website gaat eind van dit jaar wel offline.

Hopelijk blijft ons netwerk actief, zien we vragen op LinkedIn langskomen, blijven we in contact (komen) met (nieuwe) Scrum Masters en wie weet worden we uitgenodigd voor een kennissessie bij jullie. Tot slot willen we iedereen enorm bedanken voor hun deelname aan onze Gilde Sessies en bijdrage aan Agile Apeldoorn. Dit is geen vaarwel maar we zeggen: tot snel!