Agile inspiratie

De Agile inspiratie pagina’s zijn vernieuwd en gevuld met meer inspiratie dan ooit het geval was. Kom snel kijken en laat je inspireren!

Agile inspiratie

Dit artikel verscheen eerder op ons intranet als “Agile inspiratie voor onze hele organisatie“. Omdat dit alleen voor intern gebruik is, heeft de tekst hieronder een paar aanpassingen en geen links naar onderliggende pagina’s. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, neem dan contact met mij op.

In zeven categorieën kan je iets over Agile lezen, zien en/of horen. Alleen het ruiken en proeven lukt nog niet, maar de boeken kan je wél voelen en de evenementen kan je echt beleven. In deze blog in het kort een uitleg wat je allemaal in onze inspiratiehoek kan vinden. Als je aanvullingen hebt, mail dat dan en we zorgen samen voor nóg meer inspiratie waarmee we elkaar verder helpen. Alvast bedankt voor jouw bijdrage!

Boeken

We hebben een bibliotheek! Althans, een online MVP daarvan neergezet. Over Agile, Persoonlijke Ontwikkeling, Scrum, Tools en DevOps kan je allerlei boeken vinden. We streven ernaar om bij die boeken een review en (sterren) beoordeling door een collega te plaatsen. Daarnaast staat er ook bij vermeld welke collega dat boek thuis heeft liggen, zodat we deze boeken aan elkaar kunnen uitlenen. Help jij mee om onze bibliotheek voller te krijgen?

Podcasts

Als je liever wilt luisteren dan lezen, hebben we een aantal podcasts voor je verzameld. De collectie is nog beperkt, maar er zijn al wel afleveringen in het Nederlands, Engels en Duits beschikbaar. Wist je bijvoorbeeld dat er een Product Owner podcast is? En een aflevering over “Agile zoals het bedoeld is: slagvaardig en wendbaar”. Veel luisterplezier en geef jouw favoriete podcast gerust door!

Events

Inspiratie opdoen kan heel goed op events! Daarvoor hebben we vele interne events waaraan je kan deelnemen. Nu hebben we ook een overzicht gemaakt van allerlei externe events. Grote events zijn onder meer Scrum Event 2022 en de tiende editie van Scrum Day Europe in de ArenA. Pak deze kansen om te kijken bij en leren van hoe het bij andere bedrijven gaat.

Afbeeldingen

Een verzameling van meer dan vijftig afbeeldingen die gaan over iets van Agile in de breedste zin van het woord. Sommige afbeeldingen kan je wellicht gebruiken om iets aan een teamlid uit te leggen. Anderen kan je met een flinke knipoog bekijken of zijn louter ter vermaak. Daar wordt ook wel een beroep gedaan op jouw gevoel voor humor. Ook voor deze pagina geldt: als je nog aanvullingen hebt, mail deze dan door en we vullen samen onze inspiratiehoek.

Blogs

Handige websites over onder meer trainingen en certificeringen en allerlei blogs over ons vakgebied. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en lees artikelen die interessant kunnen zijn. Bijvoorbeeld over de houdingen van een Scrum Master en Product Owner en misschien heb je wel eens gehoord van de term zombiescrum. Bij Tools vind je onder anderen een Team Canvas, Product Vision Board en meerdere sites waarmee je met jouw team kan pokeren tijdens de planning. Deze pagina kan met jouw hulp vast nog verder worden uitgebreid.

Video’s

Uiteraard kunnen ook video’s niet ontbreken. Onze collectie bevat nu twintig video’s over allerlei onderwerpen zoals Agile, Scrum, Kanban, SAFe, maar ook over de specifieke rollen en teams. Heb jij nog een video die hier echt thuishoort? Deel deze dan met jouw collega’s en we bouwen onze videotheek verder uit. Veel kijkplezier met deze Agile video’s.

Onderzoeken

Er zijn best wat onderzoeken op ons vakgebied gedaan. Daarvan hebben we er een aantal verzameld, op volgorde van verschijnen. Een bekende is het jaarlijkse State of Agile Report. Maar er zijn ook aparte onderzoeken gedaan naar Agile Coaching en voor de rollen Scrum Master en Product Owner. Allerlei Agile onderzoeken ter inspiratie. Het tiende onderzoek op deze pagina wordt waarschijnlijk het 16e State Of Agile Report, waar je nu nog aan kan meedoen!