Beachvolleybaltoernooi georganiseerd

Beachvolleybaltoernooi

In de Beachvolleybal commissie van Voorwaarts ben ik verantwoordelijk voor het organiseren van toernooien. In juli hebben we weer een Beachvolleybaltoernooi georganiseerd. Naast het organiseren, waren we ook deelnemer én hebben we het toernooi gewonnen! Daarover heb ik onderstaand nieuwsbericht geschreven, dat eerder op de website van Voorwaarts is gepubliceerd. Bekijk dat bericht voor de eindstanden en meer foto’s.

Beachvolleybaltoernooi
Bij de prijsuitreiking met staand het winnende Damesteam en Herenteam.

Geslaagd Beachvolleybal Eindtoernooi 2024

Zaterdagmiddag 6 juli werd het beachvolleybaltoernooi Beachvolleybal Eindtoernooi weer gespeeld, als gezellige afsluiting van dit beachseizoen bij Voorwaarts. De laatste beachvolleybaltrainingen komen er namelijk aan, maar ook teams van buiten onze vereniging deden deze editie mee. Bij de Dames een team uit Heerde en bij de Heren een team dat zelfs de reis van Roermond naar Twello maakte. Zij waren een mooie toevoeging aan het deelnemersveld, want beide teams deden mee om de prijzen!

10 teams in 2 poules op 2 velden

Met tien teams (vijf damesteams in een poule en vijf herenteams in een poule) was het deelnemersveld prima voor ons kleinschalige toernooi. Hierdoor hadden we ook een ideaal schema: iedereen speelde vier wedstrijden, telde twee wedstrijden uit de eigen poule en niemand speelde twee wedstrijden achter elkaar. Tegen alle teams in de poule werd één set gespeeld tot de 21 met minimaal twee punten verschil. Beide poulewinnaars werden kampioen!

Overwegend prima beachweer

Aan de kust was er code geel waardoor beachvolleybaltoernooien daar werden afgelast. Meer landinwaarts bij ons was het prima beachweer. Even regende het hard, waardoor we met alle teams knus konden schuilen onder de partytent. Daarvoor en daarna liet de zon zich zelfs af en toe zien. Op het laatst begon de wind iets op te spelen. Die werd pas echt (te) hard toen de wedstrijden al waren gespeeld, want bij de prijsuitreiking vloog die partytent de lucht in.

Titelstrijd tussen zussen van (ex-)Voorwaarts Dames 1

Bij de Dames ging de strijd om de titel tussen Stofzuiger en Kanon (twee zussen uit Heerde die bij Voorwaarts nog in Dames 1 hebben gespeeld) en De lemons (twee zussen uit ons Dames 1). Toen zij tegenover elkaar stonden, hadden De lemons al drie wedstrijden gewonnen. Stofzuiger en Kanon bleken te sterk (8-21) en wonnen al hun vier wedstrijden, waardoor de hoofdprijs bij de Dames meer dan verdiend Twello verliet. JuuLincy bleef helaas puntloos in deze poule.

Kampioenschap bij de Heren net niet naar Limburg

Bij de herenpoule bleef de hoofdprijs uiteindelijk wel in Twello. De gasten uit Limburg noemden zichzelf “Wij kunnen echt niet volleyballen”, maar dat konden ze wel degelijk! Hun eerste drie wedstrijden werden namelijk gewonnen. De herenteams waren behoorlijk gewaagd aan elkaar, gezien de scores in de eerste drie wedstrijden (21-19, 19-21 en 18-21) en de 20-22 in het allerlaatste duel van dit toernooi. PROOST verslikte zich (17-21) in Edje en Bertje, die daarmee hun enige overwinning boekten. Toch waren zij in hun laatste wedstrijd de enigen die de Limburgers nog van de titel konden afhouden. En dat deden ze met veel servicedruk en overtuiging: 21-12. Daardoor werd op doelsaldo (bij 21-15 niet) het kampioenschap gepakt door organisator PROOST. Het is een kwestie van geduld…

Tot ziens in 2025!

Voor beide poulewinnaars én de nummers twee waren er prijzenpakketten. We kijken terug op een geslaagd en gezellig toernooi en hopen iedereen (en meer teams?) volgend jaar weer te zien bij het Voorwaarts Beachvolleybal Eindtoernooi!

Bekijk alle uitslagen op Tournify en meer foto’s op de socials van Voorwaarts Volleybal.

Beachvolleybaltoernooi georganiseerd