25 jaar lid van Voorwaarts Twello

Een kwart eeuw betrokken bij mijn omnisportvereniging Voorwaarts

Het speldje voor jubilarissen van VoorwaartsBij de nieuwjaarsreceptie van Voorwaarts Twello op 7 januari 2018 ben ik gehuldigd. Als jubilaris ontving ik een speldje voor 25 jaar lidmaatschap. Na 18 jaren voetbal en 7 jaren volleybal (en ondertussen 5 jaren beachvolleybal) is deze mijlpaal bereikt. In dit artikel onder meer mijn sportieve hoogtepunten en 20 jaren vrijwilligerswerk tijdens een kwart eeuw bij Voorwaarts.

Profvoetbalclubs en kampioenschappen

Als pupil ben ik bij de afdeling Voetbal begonnen. Zaterdagochtend rende ik direct naar onze leiders om te vragen of ik mocht keepen. Jaren later (in het seizoen 1997/1998) heb ik een uitstapje gemaakt naar Vitesse C1. Lees alles over een seizoen in de jeugdopleiding van Vitesse. Na één seizoen in Arnhem heb ik nog wel getraind bij FC Twente en Go Ahead Eagles, maar ben ik met alle liefde weer teruggegaan naar mijn vrienden bij Voorwaarts.

Keeper in jeugdteams bij Voorwaarts

Hierna stroomde ik weer in bij de C1 en vervolgens werden we met Voorwaarts B1 twee keer achter elkaar kampioen. Het eerste seizoen lukte dat zelfs met 60 punten uit 20 wedstrijden. Ook mijn tijd in de A1 in de Tweede Divisie was memorabel, mede doordat daar een aantal profclubs in acteerden. In Noord kwamen we onder meer Heerenveen, Emmen, Cambuur en Veendam tegen. Het jaar erna in Zuid speelden we tegen clubs als Top Oss, Helmond Sport en RBC. Vooral de thuiswinst op RBC met het vele publiek aan De Laene was geweldig.

Voorwaarts B1 ongeslagen kampioen: 20 wedstrijden en 60 punten. Voorwaarts B1 wederom kampioen.

 

In de senioren heb ik over meerdere seizoenen gekeept bij Voorwaarts 4, 3, 2 en twee wedstrijden in onze hoofdmacht. Dat was in een bekerwedstrijd bij Quick 1888 en een duel om de Voorster Cup bij Terwolde. Na 18 seizoenen als keeper ben ik gestopt.

Redding als keeper in de senioren bij Voorwaarts.

Voetbal, volleybal en beachvolleybal

Van voetbal ben ik overgestapt naar volleybal. Het was een mooi instapmoment want er ontstond een nieuw (recreanten)team met veel ex-voetballers. Na twee seizoenen en evenveel kampioenschappen, ben ik overgegaan naar mijn huidige competitieteam Heren 3. In mijn eerste 4 seizoenen op volleybal werd ik direct 3 keer kampioen. Op dit moment zijn we een middenmoter in de Tweede Klasse.

De laatste 5 jaren speel ik in de zomermaanden ook beachvolleybal. Hierbij volgen we trainingen op ons schitterende sportpark De Laene en we doen mee aan allerlei toernooien. Beachvolleyballen is een hele andere sport dan volleyballen in de zaal en eigenlijk vind ik de versie op het zand nóg leuker!

Voorwaarts Heren Recreanten 3 ongeslagen kampioen Voorwaarts Heren Recreanten 3 kampioen na beslissingswedstrijd Voorwaarts Heren 3 kampioen in de Derde Klasse.

Vrijwilligerswerk

Al tijdens mijn actieve carrière en in mijn jongere jaren heb ik vrijwilligerswerk opgepakt. Iets terugdoen voor mijn vereniging vind ik belangrijk. Regelmatig kom ik mensen tegen die mijn teamgenoot, leider of trainer zijn geweest, of waar ík leider van ben geweest. Die vrijwillige inspanningen van toen zorgen nu nog voor goede contacten en dat is echt een verrijking voor het leven!

Meerdere seizoenen ben ik leider van de jeugdteams A1 en B1 geweest. Later hebben velen van die jeugdspelers jarenlang in Voorwaarts 1 gespeeld. In die tijd beheerde ik drie seizoenen een succesvolle website van onze competitie. Het leverde mij een oorkonde op voor “Leider van het Seizoen 2004/2005”. Daarnaast ben ik jaren grensrechter geweest van ons vriendenteam Voorwaarts 3.

Ook online deed en doe ik allerlei vrijwilligerswerk. Al vanaf 1998 ben ik bezig met websites over en voor Voorwaarts en daardoor al 20 jaar actief als vrijwilliger. Van onze huidige website ben ik overkoepelend webmaster en heb ik het initiatief genomen. Dit doe ik al weer vijf jaren en het wordt tijd dat dit stokje wordt overgenomen. Voor zowel de afdeling Voetbal als Omni heb ik allerlei social media kanalen opgezet en beheerd. Tegenwoordig beheer ik nog social media kanalen van Omni en de afdeling Volleybal.

Familieclub

Op de cover van de presentatiegids van VoorwaartsSporten bij de afdelingen Voetbal, Volleybal en Beach en vrijwilligerswerk voor Omni (afdeling Algemeen). In de afgelopen 25 jaar ben ik betrokken (geweest) bij vele afdelingen binnen onze omnivereniging. Voorwaarts is een echte familieclub, ook mijn ouders en broers sporten er of hebben daar gesport. Dat ik vijfentwintig jaar bij Voorwaarts hoor, daar ben ik trots op! Net zoals het een hele eer was dat ik op de cover van onze 25e presentatiegids mocht staan. Op naar ons 100-jarige bestaan in 2034 en mijn volgende speldje een jaar daarvoor.