Voor mijn volleybalteam heb ik nu ook een Facebookpagina aangemaakt: Facebook.com/Voorwaarts3.

Intern
We hadden met ons team al een besloten groep op Facebook (en een Whatsapp-groep). Die gebruiken we vooral voor interne communicatie, om bijvoorbeeld te overleggen over onze inloopshirts en sporttassen. Omdat het een besloten groep is, kunnen er ook vertrouwelijke gegevens zoals adressen onderling worden gedeeld.

Extern
Met de nieuwe pagina op Facebook kunnen we extern over ons team communiceren. Ideaal voor personen buiten ons team, zoals onze supporters. Als je de pagina leuk vindt, kan je ons team volgen en ontvang je allerlei updates over Voorwaarts 3. Denk hierbij aan foto’s, video’s, wedstrijdverslagen en onze wedstrijden als evenementen.

Online sportcommunicatie
Naast het volleyballen zelf, vind ik het leuk om op deze manier bezig te zijn met online communicatie over mijn sport. Dat deed ik al als sportjournalist, door het maken van onze wedstrijdverslagen op de website. Ons beachteam was ook al op Facebook actief en social media rondom ons zaalvolleybalteam beheren is daar nu bijgekomen. Met het kampioenschap binnen handbereik is het zeker de moeite waard om ons team te volgen!