Alles over het Professional Scrum Master assessment.

Assessment voorbereiden en aanvragen

Na de Scrum Master training en het “Open assessment of Scrum”, was het tijd om hét Professional Scrum Master (PSM) assessments aan te vragen. Bij het aanvragen ontvang je via mail een inlogcode die je eenmalig kunt gebruiken. Dit moet met creditcard en kost 150 dollar, een aardig verdienmodel…

Over het assessment

Het assessment bestaat uit 80 meerkeuzevragen in het Engels, die binnen 60 minuten moeten worden beantwoord. Sommige vragen klik je snel door, bij andere vragen is er nogal wat leestijd nodig. Met het assessment ben ik ongeveer 50 minuten bezig geweest. Tussendoor heb je de mogelijkheid om een vraag op te slaan, zodat je nog terug kunt gaan naar deze opgeslagen vragen nadat je alle antwoorden heb ingevuld.

Bij het assessment mag je allerlei hulpmiddelen gebruiken. Het gaat immers om de theorie echt begrijpen. De scrum guide, resultaten van de gemaakte oefentoetsen en aantekeningen van de training had ik bij de hand. Altijd handig om nog eens iets ter verificatie op te zoeken.

Geslaagd en certificaat

Van de 80 vragen moet je er 85% goed hebben beantwoord om te slagen. Dit komt neer op 68 vragen. Met mijn 74 goede antwoorden (92,5%) heb ik dat ruimschoots gehaald. Na afloop krijg je jouw score te zien per onderwerp:

  • Scrum Framework
  • Scrum Theory and Principles
  • Cross-functional, self-organizing Teams
  • Coaching & Facilitation

Het resultaat van slagen voor het assessment is een certificaat voor Professional Scrum Master. Bovendien word je toegevoegd aan de lijst met gecertificeerde Scrum Masters op Scrum.org.

psm