Video als content, over relevantie en praat over oplossingen.

Deze blogpost is gecreëerd met input van de training Contentmarketing.

 

 

Uren video

De statistieken van YouTube zijn indrukwekkend: elke minuut wordt er 100 uur aan video geüpload en elke maand wordt er meer dan 6 miljard uur aan video’s bekeken. YouTube is binnenkort de nummer 1 zoekmachine wereldwijd. Video’s zijn erg bruikbaar voor bijvoorbeeld:

  • een kijkje achter de schermen
  • previews van nieuwe producten
  • een (live) verslag van events

Wanneer een video goed is voor search

  • Kwaliteit: YouTube meet de kijktijd en of een video wordt uitgekeken. De beschrijving is heel belangrijk en het taggen ook.
  • Geen lange intro, na enkele seconden haken kijkers af.
  • Praat niet over jezelf maar komt met FAQs, reviews of laat klanten praten.
  • Social sharing, hoe meer likes/reacties/shares/abonnees en vooral comments, hoe beter.
  • Maak playlists (inclusief je concurrenten).

Relevantie
Het gaat  bij een commercial altijd om de relevantie met het merk. Er werden tijdens de training voorbeelden van commercials getoond, die uiteenlopende reacties uitlokten. Vind jij dat bij deze video’s het merk op de juiste manier een connectie maakt qua relevantie? Van Gils Oranje, Volvo hamster, Volvo technician, Volvo epic split.

Praat over de oplossing

Praat niet over het product of de dienst, maar over de oplossing! Het gaat niet om het middel maar om het doel. Verkoop bijvoorbeeld geen bed maar de nachtrust en voor mijn merk geen verzekering maar zekerheid.

Google Reunion toont niet het middel “zoeken” maar de oplossing “vinden”. Een ander aansprekend voorbeeld is Front Row bij Manchester United, zodat fans van overal ter wereld hun favoriete club in het stadion kunnen aanmoedigen. Zelf kwam ik met Google Chrome Coffee. Er wordt een verhaal verteld, dat emoties bevat. Ondertussen passeren vele Google producten de revue, zoals Google+, Chrome, Translate, YouTube, Maps, Gmail en Docs. De toepassingen hiervan worden getoond en gecombineerd en dat maakt deze video extreem relevant voor het merk.