In één opslag zien wie de tegenstanders in de competitie zijn en waar zij zich bevinden. Dat kan met deze voetbalkaart. Voor mijn vereniging Voorwaarts heb ik deze kaart gemaakt, met alle clubs in de Tweede Klasse J in het seizoen 2015-2016.

Bronnen
Dankzij Google Maps (voor de locaties en afstanden), VoetbalNederland (voor alle tenues en de meeste logo’s) en de websites van de clubs (voor de overige logo’s) is in één overzicht inzichtelijk waar alle clubs in 2J zich bevinden. De locatie van het sportcomplex wordt aangegeven met het tenue van die club. Ook de logo’s van de clubs en de afstanden vanaf onze thuisbasis zijn toegevoegd.

voetbalkaart2j

Gaaf
Deze content creëren (met enigszins Photoshop-skills), over een onderwerp dat mij aanspreekt (in dit geval voetbal), dit delen op social media (Twitter en Facebook) en voor mijn eigen vereniging (vrijwilligerswerk). Dit alles bij elkaar maakt het dat ik dit gaaf vind om te doen!

Evolutie voetbalkaart
Het is niet de eerste keer dat ik een dergelijke voetbalkaart maak. In mijn eigen archief heb ik onderstaande drie varianten gevonden (klik voor een vergroting). Vanaf vijf seizoenen geleden en zowel voor onze hoofdmacht als mijn vriendenteam Voorwaarts 3. De laatste versie van dit seizoen is geavanceerder dan de vorige versies. Over het resultaat (de kaart zelf) ben ik tevreden. Helaas viel het engagement van deze berichten op social media iets tegen. Volgend seizoen wellicht weer een kans!

Update: Kwantitatief (aantal likes en retweets) is het engagement enigszins tegenvallend, maar de voetbalkaart is (mede door deze blogpost) kwalitatief gezien wél goed opgepikt. Onder meer door de teammanager van Voorwaarts, twee hoofdtrainers van tegenstanders in de competitie én een regionaal sportprogramma.

vw3-2010-2011

Voorwaarts 3 2010-2011

vw3-2012-2013

Voorwaarts 3 2012-2013

vw1-2013-2014

Voorwaarts 1 seizoen 2013-2014