Volleybal recreanten reünie

Begin 2023 werd er voor de volleybal recreanten van Voorwaarts een reünie georganiseerd. Onderdeel van het programma was mijn verhaal, dat begon bij de voetbal, vervolgens de overstap naar de volleybal recreanten en via kampioenschappen naar een debuut in Heren 1.

Aanleiding Voorwaarts Heren Recreanten reünie

Deze uitnodiging in de groepsapp zegt alles over de aanleiding voor deze reünie.

In januari 2009 begon een select gezelschap heren aan een volleybalreis die nu al bijna 14 jaar duurt. In die jaren kwamen er mensen bij, gingen mensen weg en groeiden sommigen door naar een prachtig niveau. Sterker nog, onlangs maakte Paul Overmars zijn debuut in Heren 1, iets dat Mark van Triest al eerder had gedaan. Twee spelers dus die door ons opgeleid werden en daardoor hun droom konden waarmaken. We hebben het 12,5 jarig jubileum niet kunnen vieren. Maar dat gaan we natuurlijk alsnog doen.

Want wat met wat stoere praat tijdens het VHT begon, werd door toenmalig volleybalvoorzitter Hans Deten concreet gemaakt en leverde inmiddels al 4 kampioenschappen op. De reis gaat door, tijd voor een tussendoortje! We gaan het 12,5 jarig jubileum van HR3 en HR4 (zoals de teams ooit begonnen) vieren met een reünie en heerlijke bierproeverij in de bestuurskamer van het clubgebouw van Voorwaarts Twello aan de Laene. Iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan de successen van die twee teams wordt bij deze uitgenodigd op vrijdag 20 januari 2023 vanaf 20.00 uur.

Programma reünie

De avond bestond naast het gezellig bijpraten en herinneringen ophalen uit drie delen:

  • De veroorzaker van deze teams zoals benoemd in de uitnodiging, werd in het zonnetje gezet.
  • Er was een smakelijke bierproeverij, waarbij we meerdere bieren hebben geproefd en beoordeeld.
  • Gezien de uitnodiging mocht ik mijn verhaal doen over hoe ik mijn tijd bij de recreanten heb beleefd.

Mijn verhaal: van recreanten via kampioenschappen naar debuut in Heren 1

Gelukkig had mijn uitgebreide archief nog genoeg (beeld)materiaal van jaren geleden. Het werd een verhaal met herinneringen bestaande uit steekwoorden, anekdotes, screenshots, foto’s en video’s. Eerst over de 30 jaar die ik al bij Voorwaarts lid ben en de reis die begon bij de afdeling Voetbal. Vervolgens de overstap naar de Volleybal, met een start bij de Recreanten. Daarna de transfer naar de competitieteams, met onderweg 3 kampioenschappen in mijn eerste 4 seizoenen. Tot slot de unieke mijlpaal van mijn debuut in Heren 1. De basis daarvoor werd gelegd bij de recreanten, waarvoor iedereen werd bedankt! Zie de slides hieronder voor een impressie van mijn volleybalverhaal.

Voorwaarts Volleybal Heren Recreanten (PDF 958 kb)