Volleybal 10 jaar decennium

In augustus 2020 ben ik begonnen aan mijn tiende seizoen op volleybal bij Voorwaarts, waar ik al meer dan 25 jaar lid ben. Dit seizoen weer een promotie én dromen over een unieke mijlpaal.

Volleybal loopbaan

Na 18 jaren voetbal, waaronder een seizoen in de jeugdopleiding van Vitesse, ben ik in 2011 bij de volleybal Recreanten begonnen. In mijn eerste twee seizoenen werden we direct tweemaal kampioen. Vervolgens ben ik halverwege het derde seizoen overgestapt naar de competitie: Heren 3. Mijn eerste volledige seizoen daar ook kampioen geworden in de Derde Klasse. Op dat moment was ik drie keer kampioen in vier seizoenen!

Vorig seizoen heb ik mijn debuut gemaakt bij Heren 2 in de Eerste Klasse. Na vijf seizoenen met Heren 3 in de Tweede Klasse, maak ik nu de overstap naar Heren 2. Naast deze promotie nóg een mijlpaal: meetrainen met Heren 1! Dat inspireerde mijn broer tot het maken van deze afbeelding:

Meetrainen met volleybal Heren 1

Hombres Tres bedankt!

Mijn teamgenoten van Hombres Tres bedankt voor 6,5 geweldige seizoenen! Door Heren 3 ben ik met deze woorden uitgezwaaid:

Paul, sfeermaker, organisator, passer, loper en aanvallen met links of rechts, niets is hem te gek. We zullen je matrixmoves, keepersduiken en jaarlijkse roast missen. Het ga je goed!

Volleyballen in de zaal en beachvolleyballen

Mijn volleybal C.V.

Een overzicht van mijn tien seizoenen volleybal, met daarbij de teams, competities en eindklasseringen.

#SeizoenTeamKlassePos.Bijz.
102020/21Heren 2Eerste Klasse*1
92019/20Heren 3Tweede Klasse7e*2 *C
82018/19Heren 3Tweede Klasse5e
72017/18Heren 3Tweede Klasse4e
62016/17Heren 3Tweede Klasse9e
52015/16Heren 3Tweede Klasse6e
42014/15Heren 3Derde Klasse1e*K
32013/14HR2
Heren 3
Recreanten A
Tweede Klasse
4e
10e
*3
22012/13HR3Recreanten B1e*K
12011/12HR3Recreanten C1e*K *V
  • *1 = Meetrainen Heren 1
  • *2 = Debuut in Heren 2
  • *C = Seizoen afgebroken vanwege Corona
  • *K = KAMPIOEN
  • *3 = Debuut in Heren 3, halverwege seizoen overgestapt
  • *V = Volleybaldebuut

“drie keer kampioen in vier seizoenen”

  • Voorwaarts Heren Recreanten 3 ongeslagen kampioen
  • Voorwaarts Heren Recreanten 3 kampioen na beslissingswedstrijd
  • Voorwaarts Heren 3 kampioen in de Derde Klasse.
Dit bericht bekijken op Instagram

0-4 bij Dynamo in Omnisport!

Een bericht gedeeld door Paul Overmars (@potwello) op

Dromen van unieke mijlpaal

Dit seizoen speel ik dus met Voorwaarts Heren 2 in de Eerste Klasse én train ik mee met Heren 1. Meetrainen is al een hele eer en voor mij een mooie kans om beter te worden. Mocht het zelfs tot een wedstrijd komen, dan heb ik zowel bij de Voetbal als Volleybal de hoofdmacht gehaald. Bij mijn weten is er bij Voorwaarts nog nooit iemand geweest die dát heeft bereikt. Dromen mag toch?

Beachvolleyballen

Op het moment dat we bij Voorwaarts beachvelden kregen, ben ik gestart met beachvolleyballen. Afgelopen zomer was dat alweer voor het achtste jaar. Daarbinnen heb ik beachtrainingen gevolgd en aan allerlei toernooien meegedaan: bij Voorwaarts, Twello on the Beach, Heerderstrand, Ameland, The Beach Aalsmeer en Scheveningen. De twee podiumplaatsen waaronder het kampioenschap in Scheveningen van deze zomer, is wel het hoogtepunt van mijn beachvolleybalcarrière.

Volleyballer worden

Tot slot nog wat tips hoe je een volleybalspeler kan worden: