Een andere blogpost (Werkloos zijn is hard werken! Zet het met trots op je cv!) gaf mij de inspiratie voor mijn eigen versie. Sinds ik “in between jobs” ben, heb ik mij namelijk nog geen dag verveeld! Werk zoeken is ook werken.

 

Online portfolio
Afgelopen zomer toen ik in het buitenland werkzaam was, had ik al bedacht dat ik bij terugkomst een online portfolio wilde opzetten. En dat in combinatie met bloggen. Mijn website wilde ik zo snel mogelijk na terugkomst online hebben, om de zoektocht naar een nieuwe baan te ondersteunen. Terwijl ik daar aan het werk was, ben ik in vrije uren continu bezig geweest om mijn projecten te omschrijven. Alles wat in mijn hoofd zat, heb ik eerst op papier uitgeschreven en later met een geleende laptop uitgetypt en naar mezelf gemaild. Op de terugweg richting Nederland werden de laatste projecten uitgeschreven en bij thuiskomst konden deze ook worden uitgetypt. Daarna begon het zoeken naar foto’s, afbeeldingen en presentaties die op verschillende plaatsen (computer, mail, usb-sticks, enzovoorts) waren opgeslagen. Vervolgens heb ik mij verdiept in WordPress en toen kon het bouwen pas echt beginnen. Veel werk, maar binnen een week na terugkomst was PaulOvermars.nl online!

Blog
Daarna begon het bloggen pas. Erg leuk om over interessante onderwerpen te bloggen, want het vereist ook weer verdieping in dat onderwerp waardoor het ook nog eens leerzaam is. Maar daarnaast wel een enorm tijdrovende klus. Inmiddels is mijn online portfolio behoorlijk compleet, met mijn cv, zes aanbevelingen, meer dan 20 projecten en meer dan 25 blogposts online.

Solliciteren
Daar blijft het natuurlijk niet bij. Hier zomaar een opsomming van vele sollicitatie activiteiten:

 • Een compleet online portfolio opgebouwd
 • Een eigen blog opgezet en bijhouden
 • Vacatures zoeken
 • Dagelijks 20 bookmarks afgaan voor nieuwe vacatures
 • Tweets met bepaalde hashtags volgen
 • Zelf tweeten over onder anderen werkzoekend zijn
 • Workshop gevolgd tijdens informatiebijeenkomst werkbedrijf
 • Ingeschreven voor Social Media Inspiratie Sessie
 • Mijn eigen netwerk op de hoogte gebracht
 • Social media inzetten bij de zoektocht (Twitter, LinkedIn, Facebook)
 • Deze social media profielen ook continu bijwerken
 • Discussies, groepen en vacatures op LinkedIn volgen
 • CV regelmatig updaten
 • Inlezen in de bedrijven van de vacatures
 • Brieven schrijven
 • Tips en tricks over solliciteren zoeken
 • Sollicitaties monitoren en nabellen of mailen
 • Sollicitatie activiteiten bijhouden en doorgeven aan het werkbedrijf
 • Diverse netwerkgesprekken gevoerd
 • Gesprek gehad met een werkcoach over mogelijkheden voor zzp’er / freelancer
 • Vrijwilligerswerk oppakken
 • Projecten uitvoeren om nog meer ervaring te krijgen
 • Overleggen over deze vrijwillige projecten voeren

Projecten
Misschien nog wel het belangrijkste waarom het voor mij als werken voelt: bovenstaande tijdrovende sollicitatie activiteiten combineer ik momenteel met meerdere lopende (vrijwillige) projecten, waarover binnenkort ook weer nieuwe blogposts en blogpagina’s verschijnen.

Kortom, het lijkt wel een fulltime baan om werkzoekend te zijn. Stilzitten en vervelen is er voor mij dus absoluut niet bij! Het zou alleen mooi zijn als deze inspanningen ook een salaris opleveren…