Acda en De Munnik zeiden het al: “Zaterdag was de mooiste dag van de week“. De zaterdag staat namelijk in het teken van jeugdvoetbal! Voor mij begon in die tijd ook het bijhouden van een website over jeugdvoetbal. En dat werd een groot succes waar ik trots op terugkijk.

 

Voetbaljeugd
In de junioren was ik keeper bij Voorwaarts Twello in de C1, B1 en A1, met tussendoor één seizoen in Vitesse C1. De tijd in de A1 was het mooist, waarin we met vrienden in de Tweede Divisie speelden. Het ene seizoen in Zuid, met profclubs RBC, Top Oss en Helmond Sport. Het andere seizoen in Noord met de A1 van Go Ahead Eagles, BV Veendam en Cambuur. Na die seizoenen werd ik leider van Voorwaarts A1 en begon ik VoorwaartsA1.com, een website over de competitie waarin wij speelden: Tweede Divisie D (TDD).

tddsite

Succesvolle website
De website werd een groot succes en de belangrijkste succesfactor was dat dit een bindmiddel was voor de clubs en een site voor én door de hele competitie! Iedere club leverde namelijk een contactpersoon die wedstrijdverslagen, foto’s en doelpuntenmakers aanleverde en dit verzamelde ik allemaal op onze website. Bij iedere club waar we kwamen, ontstond een vriendschappelijke ontmoeting met deze contactpersonen en de website was vaak onderwerp van gesprek. Het leverde de nodige complimenten en voldoening op en de website stond zelfs in Voetbal International!

Jaren later via Twitter
Onlangs kwam een speler die destijds in de TDD speelde de website weer tegen. Het archief staat namelijk nog online! Via Twitter ontstond een positief gesprek over de website die van 2003 tot 2006 zo’n succes was. Heel gaaf dat er jaren later nog zo over mijn website wordt gesproken!

Meer informatie
Bekijk hier de belangrijkste links uit dit artikel: