300 berichten op mijn blog

300 berichten

Dit is het driehonderdste bericht op mijn blog. 300 berichten! Het allereerste bericht is gepubliceerd op 14 november 2012. Alle berichten vallen onder één van de zeven categorieën. Over scrum heb ik de meeste berichten (88) geplaatst. Daar ben ik ondertussen ook het langst werkzaam in als Scrum Master. Daarvoor was ik Content Manager en de categorie content (50) volgt hierop. Naast vrijwilligerswerk over social media (39) en websites (37), maakt persoonlijk (40) de top drie compleet. Online (34) en MarCom (12) zijn de laatste twee onderwerpen. In de cirkeldiagram hieronder een weergave met verdeling per categorie van de driehonderd berichten.

300 berichten verdeeld naar categorie
Categorieën: Scrum, Content, Persoonlijk, Social media, Websites, Online, MarCom.

Blog als online uithangbord

In de kantlijn is altijd te lezen waarom ik mijn website in 2012 ben begonnen.

Dit blog heb ik opgezet om mijn werkervaringen te verzamelen en ook online te communiceren. Hierdoor ontstaat een compleet online portfolio.

Een reden was destijds ook om te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan. Het was dan ook top om te horen dat mijn website één van de redenen was om bij Achmea uitgenodigd te worden.

Meest gelezen blogs

Ieder jaar bekijk ik welke berichten het meest gelezen zijn en daar maak ik een blogpost van. Bekijk bijvoorbeeld de top 5 van 2020. De all-time best gelezen berichten in deze negen jaren zijn:

De blog over retrospectives blijft jaarlijks terugkomen als goed gelezen blog en is in totaal bijna 60.000 keer bekeken!

Meer berichten op komst

Uiteraard stopt het niet bij driehonderd berichten, want er komen nog meer blogs aan. Meerdere ideeën heb ik al en daar wordt al aan gewerkt. Over werk wil ik bijvoorbeeld een aantal miniblogs schrijven over dingen die ik meemaak met mijn scrumteams. De categorie scrum gaat daardoor richting de honderd berichten. Ook persoonlijke dingen blijf ik delen, daar is een blog immers voor. Om wat inspiratie te delen, volgen er binnenkort blogs over “100 series” en “100 films”. Vandaar ook de link naar de 300 afbeelding bij deze blog. Naast meer dan 100 boeken, zijn films en series ook hobby’s van me waar ik graag iets over deel. Wordt vervolgd!

300 berichten op mijn blog