In deze rubriek bespreek ik goede, leuke, opvallende en mijn favoriete websites, gesorteerd per thema. Kortom: aanraders van het wereldwijde web. De eerste editie ging over handige websites voor eigen gebruik. Deze Bookmarks staat in het teken van mijn hobby’s. Vier websites uitgelicht over een blog, teamsporten, (Engels) voetbal en films.


Upcoming

Vele blogs volg ik en wellicht dat ik daar nog een keer een volgende Bookmarks aan besteed. Upcoming is pas op 22 januari online gegaan en nu al mijn favoriete blog, die dagelijks het checken waard is. De content kings & queens doen hun naam eer aan en zijn verslaafd aan alles wat trending, hilarisch en deelbaar is op het net. De berichten vallen in de categorieën Entertainment, Tech, WTF, Sports en Lifestyle en dit heeft al vele interessante en aansprekende posts opgeleverd.

Zoals deze geniale nostalgie of dingen die jij vroeger kocht voor een gulden. Maar er wordt ook goed ingespeeld op de actualiteit, zoals redenen waarom Willem-Alexander de perfecte koning is en welke spelers best eens omgekocht zouden kunnen zijn. Op social media gebied zijn de volgende posts interessant: de meest onzinnige Twitter-accounts en hoe zagen populaire websites er vroeger uit. Iedere post bevat een soort Klout score (aantal likes, shares, comments en tweets), zodat je kunt zien hoe populair iedere post is. Op de homepage staan bij “The viral four” de populairste posts verzameld.

Bij Upcoming vind je alles wat het delen waard is: “Van briljante hilariteit tot zó fout dat het weer goed is.” Volg ook @upcoming via Twitter, zodat je automatisch nieuwe blogposts ontvangt.


Teamers

Eigenlijk is deze gebruiksvriendelijke website geschikt voor alle teamsporten, maar ik gebruik hem zelf voor ons volleybalteam. Teamers is een ideale website voor sportteams om de aanwezigheid bij trainingen, wedstrijden en evenementen te inventariseren.

Alle spelers worden eenvoudig via mail met een account toegevoegd aan het team en kunnen vervolgens bij iedere gelegenheid aangeven of zij hierbij aanwezig zijn. Zo ontstaan allerlei bruikbare overzichten. Je kunt er daarnaast verslagen, mededelingen, reacties op alle activiteiten, beurten (wassen, rijden, fluiten) en statistieken toevoegen.

Vele mogelijkheden binnen een handomdraai inzichtelijk. Handiger dan eindeloze conversaties via e-mail of WhatsApp en alle informatie op één centrale plek. Met de Teamers app heb je bovendien altijd en overal deze informatie tot je beschikking.


Doing the 116

Voetbal volgen is een hobby van me en mijn grootste belangstelling gaat toch wel uit naar Engels voetbal. In het verleden heb ik driemaal een wedstrijd in Engeland bezocht, bij Arsenal, Fulham en Charlton Athletic. In 2013 wil ik hier een vierde wedstrijd aan toevoegen!

Nou valt dit lijstje in het niet bij ene Joris uit Tilburg. Zijn passie voor Engels voetbal komt tot uiting via de website Doing the 116. De website is “een bedevaart langs 116 grounds in Engeland”. Het getal 116 in de naam is afgeleid van de 116 clubs die in de hoogste vijf divisies van Engeland spelen. Op de website staan vele reisverslagen voorzien van ingescande tickets en programmaboekjes. Daarnaast wordt iedere bezochte wedstrijd voorzien van een rapport en uiteraard ontbreken ook de wedstrijdstatistieken en foto’s niet.

Onlangs is er ook een blog gestart om nog uitgebreidere reis- en achtergrondverhalen over Engels voetbal te publiceren. Een echte voetballiefhebber en zijn opgebouwde database is dan ook een aanrader voor fans van Engels voetbal.


IMDb

Iedere keer voordat ik een film kijk, check ik de Internet Movie Database (IMDb). Een zeer uitgebreide website met alles wat je maar over films wilt weten. Naast nieuws en gebruikelijke filminformatie als genre en verhaallijn, worden alle acteurs benoemd en zijn er trailers beschikbaar. Daarnaast biedt de site allerlei overzichten van films die nu en binnenkort in de bioscoop zijn, de best verkochte en verhuurde films en de top 250.

Wat ik naast de trailers vooral interessant vind, zijn de ratings. Natuurlijk kunnen meningen verschillen, maar een hoog cijfer met vele stemmen zegt toch wel iets. Zo heeft de nummer 1 van de lijst (The Shawshank Redemption) maar liefst 909.000 stemmen. Om zelf een film te beoordelen (of een recensie te schrijven), moet je wel een account aanmaken. Extra voordeel daarvan is dat je ook een Watchlist kan bijhouden, met films die je nog graag wilt zien. Voor de echte filmliefhebber, is IMDb onmisbaar. En de handige IMDb app trouwens ook!