Onderstaand nieuwsbericht heb ik op dinsdag 6 augustus 2013 gepubliceerd op de website van Voorwaarts. In deze aankondiging over de nieuwe website wordt nader uitgelegd waarom we een nieuwe website aan het ontwikkelen zijn, wat de speerpunten hiervan zijn en wat de planning voor het ontwikkelen ervan is.

Zodra de website in oktober online is, ga ik op mijn blog dieper in op het ontstaan van de nieuwe website. In onderstaand nieuwsbericht alvast een voorproefje daarop.


Nieuwe website Voorwaarts in ontwikkeling

De huidige website is inmiddels meer dan 5 jaren online waardoor het tijd was voor een evaluatie. Door middel van enquêtes onder webmasters en gebruikers van alle afdelingen, is het functioneren van de website beoordeeld. Hierdoor zijn er inzichten verkregen in de wensen en behoeften voor de website van onze omnivereniging.

Belangrijkste conclusies enquête
Uit de enquête kwamen enkele duidelijke signalen naar voren. De belangrijkste conclusies op een rij:

 • De voorkant (de vormgeving) werd met een 6,6 beoordeeld. Een prima cijfer maar deze kan uitnodigender en overzichtelijker.
 • De achterkant (het systeem) kreeg met een 4,8 een onvoldoende en kan vooral gebruiksvriendelijker.
 • Bevoegdheden bij meer mensen neerleggen, komt de informatievoorziening en het up to date zijn van de website ten goede.
 • Meer en betere integratie met social media op de website.

Bedrijven geselecteerd op basis van gedetailleerde briefing
Op basis van alle enquête resultaten, is een briefing opgesteld waarin exact is omschreven waaraan de website voor Voorwaarts moet voldoen. Deze briefing is uitgezet naar meerdere bedrijven. Uiteindelijk is uit alle voorstellen een selectie gemaakt en de opdracht terecht gekomen bij twee ondernemingen die voldeden aan de briefing. De vormgeving is gemaakt door fwd concept en ServLogic bouwt een geavanceerd content management systeem op maat!

Speerpunten voor de nieuwe website
De website is ons primaire online communicatiemiddel met als belangrijkste doelstelling: volledig en up to date. Dit is het digitale visitekaartje van onze club, moet de omnigedachte uitstralen en hier moeten we trots op kunnen zijn! Dit zijn de speerpunten voor onze nieuwe website:

 • Synergie tussen de afdelingen: gezamenlijk vormen we de omnisportvereniging Voorwaarts en dit moet ook op de website duidelijk naar voren komen. Dit lukt onder meer door dezelfde menustructuur op alle afdelingen, nieuws van alle afdelingen op de homepage, agenda items en vacatures van alle afdelingen centraal verzameld en een overzichtelijke hoofdnavigatie waardoor het eenvoudig navigeren is tussen de verschillende afdelingen.
 • Een voorkant met clubuitstraling, uniformiteit dankzij templates: pagina’s opgemaakt volgens een vast stramien.
 • Een ongecompliceerd systeem waarin iedereen eenvoudig kan werken.
 • Integratie van en koppeling met social media.
 • Responsive webdesign, waardoor de website ook goed wordt weergegeven op tablets en smartphones.

Planning
Onlangs is de vormgeving door fwd concept opgeleverd. Een preview daarvan zie je hieronder! Klik op de afbeelding voor een vergroting. De verdere planning:

 • In augustus bouwt ServLogic het content management systeem op maat.
 • Daarna volgt in september een presentatie aan webmasters, gebruikers en andere belangstellenden, waarin de werking van de website nader wordt toegelicht. Hierna krijgen webmasters rechten en kunnen zij aan de slag met het (over)plaatsen van content.
 • Afhankelijk van het verloop van de vorige stappen, gaat vervolgens in oktober de nieuwe en goed gevulde website online!

Vragen of reageren?
Dat kan door te mailen naar website@voorwaartstwello.nl. Vragen, tips en opmerkingen zijn altijd welkom.

Projectgroep Voorwaarts website 2.0
Paul Overmars
Eric Klein Swormink
Femy Timmer