Een inkijk in lopende projecten

Freewheelen? No way! Een inkijk in lopende projecten.

“Lekker rustig aan doen, je niet erg inspannen” volgens woorden.org en VanDale noemt freewheelen: “het kalm aan doen”. Freewheelend het jaar uit, dat gaat mij met allerlei projecten niet lukken!

Bij Centraal Beheer rustig toewerken naar Kerst en de jaarswisseling is een utopie. Met ons scrumteam zijn wij namelijk druk bezig een nieuwe funnel live te zetten. En voorbereidingen op het volgende traject lopen al zodat we hierna vrolijk verder gaan met de website nog meer vernieuwen en optimaliseren. In de laatste sprint van dit jaar gaan we vooral veel opruimen en ligt de focus op onderhoud. Niet kalm maar knallend het jaar uit dus!

Daarnaast staan er in november en december 2016 allerlei gave activiteiten op mijn planning. Naast werken als Scrum Master voor twee scrumteams, fanatiek volleyballen én alle andere sociale bezigheden wel te verstaan. Nou moet ik toegeven dat er nu wel erg veel (leuke) dingen tegelijk lopen, maar teveel hooi is het gelukkig nog niet. Hieronder een overzicht van lopende projecten. Volg de voortgang hiervan op mijn blog en op Twitter via @potwello.

Evenement over scrum en spreken op congres

Scrum Event 2016 met workshops en presentaties over scrum
Workshops en presentaties door toonaangevende organisaties die scrum hebben geadopteerd (o.a. Wehkamp en Transavia). De nadruk ligt op wat scrum kan betekenen in non-IT projecten en ik ben erg benieuwd naar alle successen, learnings, tips en uitdagingen van deze bedrijven.

Eigen break-out sessie op Congres Content Marketing & Webredactie
De afgelopen 2 jaren heb ik dit congres bezocht. Een gaaf event waarbij meer dan 500 vakgenoten samenkomen en kennisdelen in de Jaarbeurs. Daar heb ik interessante presentaties gevolgd (onder meer van Rabobank, Eneco en Ajax) en daar heb ik ook over geblogd. Nu ga ik deze editie zelf een breakout sessie geven: “Scrumepidemie bij Centraal Beheer”! Daar kijk ik erg naar uit en op dit moment leg ik de laatste hand aan mijn presentatie.

Vrijwilligerswerk voor sportvereniging met website en social media

Website VoorwaartsTwello.nl 3 jaar online
Op 1 november 2013 is de nieuwe website van onze omnisportvereniging Voorwaarts Twello online gegaan. Deze website is nu dus 3 jaar online en daarvoor was ik initiatiefnemer, projectleider en nog altijd webmaster. Helaas hebben we wel te maken met teruglopende bezoekersaantallen, die wellicht worden veroorzaakt door de opkomst van social media. Het is mijn taak om verbeterpunten bij afdelingswebmasters te inventariseren, deze in overleg met het Centraal Bestuur te prioriteren en met de websitebouwer te bespreken. Het belangrijkste winstpunt lijkt een mobiele website, die ook het aantal paginaweergaven omhoog kan duwen.

Social media voor afdeling Volleybal
Sinds dit seizoen maak ik onderdeel uit van de PR & Communicatie Commissie bij de afdeling Volleybal van Voorwaarts. Mijn aandachtsgebied is online en dan vooral social media. Kennis en ervaringen die ik heb ongedaan bij het opzetten en beheren van accounts voor de afdeling Voetbal en Omni, ga ik nu benutten bij de afdeling Volleybal. Daar ben ik inmiddels mijn zesde seizoen actief en qua social media valt daar nog winst te behalen. Voor deze commissie heb ik een Trello-bord opgezet waar we onze complete werkvoorraad in beheren en afstemmen. Naast de invulling van Facebook (o.a. evenementen) en Twitter (o.a. livetweets bij Dames 1 en Heren 1) staat ook een Social Media Plan op mijn to-do-list. Een optimale benutting en afstemming van alle kanalen wordt hierin beschreven.

Meerdere privéprojecten

Maar is nog niet alles. Ook privé zijn er meerdere projecten die mijn aandacht verdienen:

  1. Op 1 oktober zijn we (Paul & Paula, ja echt!) verhuisd naar ons huis in Twello centrum. We zijn bezig met de laatste loodjes van het klussen zodat we helemaal klaar zijn voor een housewarming. Af en toe kan je een #klustweet tegenkomen via mijn Twitter.
  2. Tussen 2001 en 2008 heb ik 7,5 jaren (deels fulltime en partime) gewerkt bij supermarkt Dekamarkt (voorheen Komart). Met ex-collega’s hebben we het al tijden gehad over een reünie en de organisatie daarvan heb ik opgepakt. Deze maand gaat het dan eindelijk gebeuren!
  3. Een grote hobby van mij is voetbaltrips. Dit jaar staan er nog twee wedstrijden in het buitenland op het programma: in november naar Duitsland en in december naar Madrid. Dat worden mijn 23e en 24e voetbalwedstrijd over de grens.

Freewheelen zit er voorlopig dus niet in. Misschien dat 2017 iets rustiger wordt, maar eerlijk gezegd verwacht ik dat niet…