Blog top 5 van 2018

De meest gelezen blogs op mijn website in het afgelopen jaar. Voor het vijfde jaar op rij een top 5. Klik op de titels om de blog te lezen.

 

 

Top 5

 1. 10 retrospectives
  Voor het derde jaar op rij het populairste artikel. Deze voorbeelden van retrospectives worden dagelijks nog veel gevonden. Vorig jaar gaf ik aan dat het mijn streven is om een vervolg te schrijven. Dat is er dit jaar helaas niet van gekomen. Bij deze beloof ik dat het vervolg hierop in 2019 wél komt!
 2. Scrum poker
  Ook vorig jaar de runner-up. Wederom wel op gepaste afstand. Schat jij het werk nog in met uren? Denk eens aan story points en scrum poker.
 3. Story points voor mijn scrumteam bepalen
  Als je scrum poker hebt toegepast en met story points werkt, geeft deze nummer 3 blog aan hoe je dit kunt toepassen voor jouw scrumteam.
 4. Quiz tool
  Een oud artikel maar nog steeds veel gelezen. Over de ideale tool voor een online quiz, met stappenplan voor organisator en deelnemers. Een tool die ik overigens nog steeds graag gebruik.
 5. Scrum voor thuis
  Mijn collega raakte op het werk besmet met het scrumvirus. Hij dacht dat scrum voor thuis ook goed kon werken. In dit artikel lees je de ervaringen van de ultieme invulling van scrum voor thuis.

Vorige jaren

Bekijk ook de Top 5 van: