Blog top 5 van 2019

Een top 5 van meest gelezen blogs van dit jaar. Met in 2019 maar liefst vier dezelfde artikelen als in de top 5 van vorig jaar.

 

 

Top 5 van 2019

 1. 10 retrospectives
  Met stip de meest gelezen blog op mijn website. Al jaren en nog steeds. Voorbeelden en download formats voor verrassende retrospectives.
 2. Belangrijkste verschillen tussen PSM-I en PSM-II
  Wat zijn de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen PSM-I en PSM-II? Die vraag heb ik al meerdere keren gehad en met deze blogpost krijg je de antwoorden hierop.
 3. Scrum poker
  Werk inschatten gebeurt bij scrum niet in tijd/uren maar in punten. De hoeveelheid werk is ook niet het enige dat wordt geschat. Bij het pokeren van user stories, worden er meerdere zaken meegewogen.
 4. Quiz tool
  Kahoot blijft de ideale tool voor een online quiz. Een blog van halverwege 2016, die nog steeds veel wordt gelezen. En de tool gebruik ik ook nog steeds.
 5. Story points voor mijn scrumteam bepalen
  Wederom een blog van bijna twee jaren geleden maar blijkbaar nog steeds relevant. Er valt namelijk wel iets te zeggen over hoe je kunt bepalen (berekenen) hoeveel story points een scrumteam ongeveer aankan. In deze blogpost lees je hoe wij dit met ons scrumteam deden.

Bekijk ook de Top 5 van: