Blog top 5 van 2021

Nou gaat 2021 níet echt de boeken in als een fantastisch jaar… Toch kijk ik altijd in december weer welke artikelen dit jaar het meest zijn gelezen. Hierbij de top 5 van 2021.

De top twee is hetzelfde gebleven en wederom zijn de meest gelezen artikelen van jaren geleden. Blijkbaar zijn dat populaire onderwerpen. Aan de andere kant vraag ik mij af of de blogs die ik dít jaar heb gepubliceerd, wel waardevol zijn (geweest). Iets om over na te denken met het oog op 2022.

Top 5 van 2021

Klik op de titels om de blog te lezen.

10 retrospectives
Niet weg te krijgen en al zes jaar op rij de absolute koploper. Haalde in 2020 maar liefst 11.500 pageviews en ook in 2021 goed voor meer dan 8.000 bezoekers.

Alle Nederlandse provinciehoofdsteden bezocht
Vorig jaar nog nieuwkomer in de top 5 en ook nu weer op plek twee. Daarmee “best of the rest” met een enigszins afwijkend en blijkbaar interessant onderwerp.

User story en PBI
Een podiumplek voor deze blog, met antwoord op de vraag: wat is het verschil tussen een User story en een Product Backlog Item?

4 contenttypes en 6 contentsoorten
Een artikel uit 2014 en net als vorig jaar wederom bij de meeste gelezen blogs op mijn website. Een erfenis uit mijn tijd als Content Manager.

Story points voor mijn scrumteam bepalen
De top 5 wordt gecompleteerd door dit artikel over story points. Al lang geleden gepubliceerd maar nog steeds relevant. Met mijn scrumteams gebruik ik dit (rekenen met sprintdagen) ook nog steeds om onze voorspelbaarheid te vergroten.

Archief met topartikelen

Bekijk de top 5 van vorig jaar met links naar voorgaande jaren voor een archief van jaarlijkse topartikelen.