Welke tweet leverde de meeste retweets op, over welk evenement werd het meest getweet en wat zijn de trends op Twitter in 2012? Via 2012.twitter.com kan je onderstaande zes rubrieken bekijken.

Golden Tweets
Toptweets die in 2012 de meeste retweets hebben opgeleverd. Zoals ik al aangaf bij celebrities op Twitter, is de tweet van Obama de zogenaamde gouden tweet van 2012. Een andere tweet die veel retweets opleverde is die van het Britse Olympische team, waarin de opbrengst aan medailles wordt genoemd.

Pulse of the planet
De meeste gesprekken (tweets, retweets en replies) rond een evenement.  De belangrijkste gebeurtenissen van afgelopen jaar waarbij de wereld samenkwam en over discussieerde. De Olympische zomerspelen leverde 150 miljoen tweets op en de sluitingsceremonie en de gouden medaille van Bolt genereerden de meeste tweets per minuut. Andere evenementen met veel discussie op Twitter waren de Amerikaanse verkiezingen en de MTV VMA.

Only on Twitter
Geluksmomenten vanaf bijzondere plaatsen die exclusief via Twitter werden verspreid. Tweets vanaf Mount Everest, vanuit de ruimte en vanaf de bodem van de oceaan.

Trends
De onderwerpen die het meest werden genoemd op Twitter in 2012. Enkele koplopers per categorie: NFL (sport), Family guy (tv), Think like a man (film) en Rick Ross (muziek).

New voices
Een collectie met beroemdheden die in 2012 zijn gestart met Twitter. Waaronder Steve Carell (tv), Neil Young (muziek), Pelé (sport) en natuurlijk de Paus!

Your year on Twitter
Hierover later een nieuwe post!