Social media volleybal

Social media

Social media en volleybal zijn hobby’s van me. Een combinatie daarvan doe ik als vrijwilligerswerk voor mijn sportvereniging. Tel daarbij mijn werkverleden als Content Manager op en dat heeft de afgelopen maanden geleid tot een reeks berichten. Met mijn beperkte Photoshop-skills heb ik allerlei social media content gecreëerd en gepubliceerd. Voor zowel de afdeling Volleybal van Voorwaarts Twello, als mijn eigen volleybalteam.

Zomerberichten met “Wist je dat?” content

In de PR & Communicatie commissie van de afdeling Volleybal, ben ik verantwoordelijk voor social media. Voor die groep heb ik onlangs een heidag georganiseerd. Daarbij hebben we het onder meer gehad over het werven van nieuwe leden. Daaruit is een reeks social media berichten ontstaan om tijdens de rustigere zomermaanden wekelijks content te verspreiden en daarmee bereik te creëren. Zes weken lang hebben we “Wist je dat?” afbeeldingen geplaatst. Die zijn ontstaan aan de hand van een enquête onder leden, gegevens uit ons ledenbestand én uit de opgestelde SWOT-analyse over onze afdeling. Of deze content daadwerkelijk nieuwe leden heeft opgeleverd, is niet bekend. Met 150 likes hebben we in ieder geval onze afdeling en club online onder de aandacht gebracht.

Statistieken volleybalteam

In ons volleybalteam zijn we binnen de lijnen behoorlijk fanatiek. Daarbuiten hebben we vooral plezier met elkaar. Als je dan ook een Business Intelligence Consultant in het team hebt, worden er allerlei statistieken met een knipoog bijgehouden. Dat leverde een reeks van acht berichten op met vele ludieke statistieken over ons volleybalteam. Ondanks ons bescheiden volleybalniveau zou deze content niet misstaan bij een professionele volleybalclub.

Competitie-indelingen met landkaart

De competitie van ons volleybalteam in één overzicht. Met daarop de teams, in clubkleuren, met logo’s en plaatsnamen. Bij onze hoofdmachten Dames 1 en Heren 1 zijn die clubs ook nog geplot op een landkaart. Dat geeft een mooi totaalbeeld van de volleybalcompetities waarin deze teams actief zijn. Dergelijke landkaarten heb ik jaren geleden ook voor de afdeling Voetbal gemaakt.

Dit bericht bekijken op Instagram

De competitie van Dames 1!

Een bericht gedeeld door Voorwaarts Volleybal (@voorwaartsvolleybal) op

Social media berichten

Hieronder een overzicht van alle social media berichten zoals hierboven beschreven. Check de verschillende accounts voor de originele content.

Social media posts volleybal

Voorwaarts afdeling Volleybal
Volleybalteam Voorwaarts Heren 3