Tijdens de heidag met alle Marketing Specialisten, heb ik een presentatie gegeven over “Mijn merk” en “Mijn werk”.

Mijn passies vormen een belangrijk onderdeel van mijn merk en zijn samengevat in drie categorieën: Sport, Online en Sociaal.

 

Sport

Voetbal
Jarenlang was ik keeper bij jeugdselectieteams van Voorwaarts (in de A1 Tweede Divisie met profclubs) en in de senioren bij het 4e, 3e en 2e (en twee wedstrijden in het 1e). Daarna leider geweest bij onze A1 en B1, een seizoen als speler en de afgelopen twee seizoenen als grensrechter van ons vriendenteam Voorwaarts 3. Ondanks dat ik nu zelf niet meer speel, kan je mij gerust voetbalfanaat noemen want ik volg bijna al het voetbal!

Vitesse
Sinds 1998, toen ik bij Vitesse in de C1 zat, ben ik supporter van Vitesse. Mijn trainer was toen Edward Sturing en ik kreeg keeperstraining van Abe Knoop. Teamgenoten waren onder andere Nicky Hofs, Sander Duits en Stijn Schaars en dat seizoen werden we landskampioen. Vanaf dat seizoen op Monnikenhuizen hebben we jarenlang seizoenskaarten gehad en tegenwoordig gaan we bij interessante wedstrijden nog naar Gelredome. Geel en zwart zijn onze kleuren!

Voetbaltrips
Veel van mijn vrije tijd besteed ik aan voetbal kijken en de voorkeur gaat dan uit naar de Eredivisie en de Premier League. Daar zijn zoveel topclubs en ook Nederlanders actief, dat er ieder weekend wel een interessante (top)wedstrijd is te zien. Met vrienden zijn we meerdere keren naar een wedstrijd in Engeland geweest, tot nu toe naar Arsenal, Fulham, Charlton Athletic, Newcastle United en binnenkort naar West Ham United en Tottenham Hotspur. Overigens ben ik in het buitenland ook naar Barcelona, Valencia en Schalke geweest.

Volleybal
Sinds twee seizoenen volleybal ik bij Voorwaarts Heren Recreanten 3. In mijn debuutseizoen zijn we ongeslagen kampioen geworden en afgelopen seizoen na een zinderende beslissingswedstrijd zelfs voor de tweede keer op rij! Dit seizoen spelen we als HR2 in de hoogste recreantenklasse. Een leuke sport waar ik nog jaren plezier aan ga beleven, net als beachvolleybal dat ik afgelopen zomer heb ontdekt. In december 2013 heb ik mijn ambitie waargemaakt door de stap te maken van recreanten naar het competitieteam Heren 3, waardoor ik 3 keer ben gepromoveerd in 2,5 seizoenen volleyballen.

Online

Blog
Vanaf november 2012, toen ik terugkwam van mijn buitenlandse werkavontuur, ben ik een blog gestart op PaulOvermars.nl. Dit heb ik gedaan om mijn werkervaringen met online communicatie te verzamelen en (uiteraard ook online) te communiceren. In deze vorm kan ik alles uitgebreider beschrijven dan bijvoorbeeld op LinkedIn. Hierdoor ontstaat een compleet online portfolio (dat ik combineer met het bloggen over online communicatie, websites en social media), dat ik goed kon gebruiken in de zoektocht naar een nieuwe baan. Het was mooi om tijdens een sollicitatiegesprek te horen dat mijn blog één van de redenen was waarom ik was uitgenodigd voor het gesprek.

Websites
Al meer dan 15 jaren ben ik bezig met het bouwen en onderhouden van websites. Hierdoor heb ik met vele CMS gewerkt, maar de eerste websites maakte ik in pure HTML met uitsluitend Kladblok. Deze sites gingen vooral over de voetbalteams waarin ik speelde, maar ook voor mijn bijbanen, hobby’s, vrijwilligerswerk en later werk was ik verantwoordelijk voor de website. Voor mijn vereniging Voorwaarts ben ik webmaster van de afdeling Voetbal en overkoepelende webmaster en heb ik het initiatief genomen voor een nieuwe website, die 1 november 2013 online is gegaan.

Twitter
Al 4 jaren ben ik actief op Twitter, een mooi medium waarmee ik mij online kan profileren én allerlei waardevolle informatie over mijn interesses ontvang. Daarnaast heb ik gemerkt dat Twitter een uitstekende (en vaak de snelste!) nieuwsbron is. Naast mijn persoonlijke account (@potwello) beheer ik ook de accounts van onze vereniging: afdeling Voetbal @DeLaene (ook al 3 jaren actief) en omnivereniging @SvVoorwaarts.

Facebook
Een ander sociaal medium dat ik vaak gebruik is Facebook. Een (besloten) groep is een enorm handig middel om zaken te delen en te overleggen met elkaar en om in contact te blijven met bepaalde personen. Ook voor evenementen en verjaardagen is Facebook een handig hulpmiddel, maar het is vooral leuk om interactie met vrienden te hebben en updates en foto’s te delen. Voor Voorwaarts beheer ik ook Facebookpagina’s (omni en Voetbal), die een mooie aanvulling zijn op de website, LinkedIn, Twitter en YouTube in de totale online communicatie van onze vereniging.

Sociaal

Films
Films kijken is een hobby van me. Mijn interesse voor films is een oorzaak én gevolg van mijn eerdere bijbaan in de videotheek, absoluut mijn leukste bijbaan ooit!

Ontspanning
Veel hobby’s en vrije tijd bestedingen zijn al genoemd in de vorige categorieën, zoals het films en voetbal kijken en bezoeken. Zelf sporten is inspannend maar werkt ook ontspannend en als uitlaatklep. Daarnaast lees ik vaak, zoals online artikelen, elke dag een krant in de trein en thuis de VI of een (voetbalgerelateerd) boek. Veel van mijn vrije tijd besteed ik ook met vrienden (zie hieronder) en verder vind ik het relaxed om te poolen of te darten en ook met “braintrainers” als Solitaire en Sudoku kan ik mij prima vermaken. Naast werken ook tijd maken om te ontspannen vind ik belangrijk en gelukkig lukt dat heel goed!

Vrienden
We hebben al jaren een grote vriendengroep. Met sommigen heb ik ook op de basisschool gezeten en we kennen elkaar dus al een groot deel van ons leven. Mede door het vriendenteam bij de voetbal, zien we elkaar regelmatig. Gezellige avonden en weekenden zijn dan geen uitzondering, vooral bij verjaardagen, andere feesten en sporttoernooien pakken we vaak groot uit en is er altijd een aanstekelijke topsfeer. Bij Sociaal horen vrienden uiteraard en zij zijn dan ook een belangrijke factor voor mijn merk!