Scrum Event 2017

Eigen breakout sessie: “40 sprints bij Centraal Beheer”

Van bezoeker naar spreker op scrum event

Vorig jaar heb ik het Scrum Event van Agile Scrum Group bezocht. Daar heb ik toen ook een blog over geschreven met mijn learnings uit de presentaties. Nu ga ik in november zelf een breakout sessie geven! Na “Scrumepidemie bij Centraal Beheer” bij Congres Content Marketing & Webredactie, ga ik nu met “40 sprints bij Centraal Beheer” in op het vervolg.

Inmiddels sta ik op de site van de organisator bij de sprekers en hieronder lees je hoe ik word aangekondigd. Ben jij er dan ook bij? Tickets bestellen voor Scrum Event 2017 kan nog!

Centraal Beheer logo“40 sprints bij Centraal Beheer”
Halverwege 2015 is Centraal Beheer begonnen met twee Scrum teams. Na de eerste zichtbare verbeteringen op de website en de energie die daar vanuit ging, is de organisatie aangestoken door het “scrumvirus”. Hierdoor ontstond een scrumepidemie en tegenwoordig zijn er meer dan 20 Scrum teams bezig om de website compleet te vernieuwen met Scrum. Tijdens het Scrum Event 2017 zijn ze bij Centraal Beheer al bezig in sprint 40! In de sessie neemt Paul je mee in de successen èn learnings van Scrum tijdens deze 40 sprints bij Centraal Beheer.

Over Paul Overmars: Scrum Master bij Centraal Beheer
Websites, social media en online content zijn net als bloggen, volleybal en voetbal passies van Paul Overmars. Na eerdere banen bij onder meer de KNVB en Rabobank, is hij nu bijna vijf jaren werkzaam bij Achmea. Eerst als Online Content Specialist (met de focus op content), inmiddels als ervaren Scrum Master bij Centraal Beheer, volledig gericht op Scrum.

Paul was teamlid van het allereerste Scrum team bij Centraal Beheer, waar hij al snel de rol van Scrum Master heeft opgepakt. Als gecertificeerd Scrum Master heeft hij zich volledig op Scrum gestort. Kennis over en ervaringen met Scrum deelt hij graag door te spreken op events èn door blogs op zijn website PaulOvermars.nl te publiceren. Het kost hem enorm veel moeite om zijn enthousiasme over scrum te verbergen.

Blog over vorige editie Scrum Event

Lees mijn learnings uit workshops en presentaties over scrum bij Scrum Event 2016, met:

  • Aanpassingsvermogen en agile zoals Messi
  • Copy/paste opschalen werkt niet, balans tussen leveren en leren
  • Van een kei zand maken in refinement
  • Scrum in het onderwijs met Definition Of Fun

Spreken op Scrum Event